Zdravlje Wellness 09. studenoga 2022.

Arhetipovi esencijalnih ulja II., požuri po svoj primjerak na Interliber

Foto: PR Na Interliberu potraži prvi i drugi dio knjige Arhetipovi esencijalnih ulja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što je 2019. knjigom „Arhetipovi esencijalnih ulja“ donijela novitet u pristupu i korištenju esencijalnih ulja kroz integrativnu aromaterapiju, Zrinka Jezdić u novoj knjizi „Arhetipovi esencijalnih ulja II" daje vodič za konstelacijski rad s arhetipovima esencijalnih ulja.

Knjiga donosi nove metode primjene punog potencijala esencijalnih ulja, vješto kombinirajući spoznaje i iskustvo fenomenoloških terapija, neuroznanosti i energetskog potencijala (frekvencija) pa prvi put esencijalna ulja kroz integrativnu aromaterapiju postaju ozbiljan dio kvantne medicine. Sinergija i integracija znanosti, iskustva i duhovnosti predstavljene su na jednostavan i fascinantan način koji uvelike može unaprijediti čovjeka kao duhovno biće i duboko ga usidriti u prirodi i božanskim zakonima.

Kroz opis čak 22 arhetipa rijetkih i mističnih ulja, koja su već tisućljećima dio ljudskog života i tihi pratioci na duhovnom putu, Zrinka daje uvid u njihovu veliku terapeutsku vrijednost u kliničkoj i praktičnoj primjeni. Djelovanjem tih esencijalnih ulja (npr. slatki pelin, nard, copaiba, opoponax, ljubičica itd.) iznenađeni su i znanstvenici pa ih smatraju novim prirodnim izvorima spojeva koji će sigurno utjecati na očuvanje zdravlja i snažnu podršku u liječenju brojnih tegoba.

Velik interes za knjigu pokazao je Zrinki da se kroz godine edukacija o primjeni aromaterapije i esencijalnih ulja veliki broj ljudi senzibilizirao i otvorio prema punom potencijalu samih esencijalnih ulja. Time su se otvorile brojne mogućnosti razvoja same aromaterapeutske profesije kroz istraživanje i razvoj primjene esencijalnih ulja i prostor za osobni razvoj.

 | Author: Iz Predgovora mr. sc. Tihane Malenice Bilandžije, prof. psihologije, sistemske konstelatorice: "Zrinka Jezdić koristi puni potencijal esencijalnih ulja od njihova kemijskog sastava, preko mirisa pa do najviših duhovnih vibracija i arhetipova. Na taj način vješto zaobilazi barijere svijesti i, poput ekspresivne art terapije, facilitira osvještavanje potisnutih i skrivenih sadržaja koristeći se kreativnim potencijalom pojedinca i osnažujući ga za iscjeljenje kroz prepoznavanje i prihvaćanje „bolnog i neprihvatljivog“, ali i ciljano jačanje njegovih snaga i talenata kako bi napredovao u osobnom razvoju i time unaprijedio kvalitetu svog života".

Iz recenzije nezavisnog istraživača Božidara Kemića, mag. phys.: "Svijest se pokazuje kao svojevrsni dirigent u simfoniji života čiji sadržaji određuju tijekove i tendencije u spomenutoj dinamici i samim time stanje usklađenosti/samousklađenosti ljudskog bića, njegovog zdravlja na svim razinama. Autorica pritom prepoznaje esencijalna ulja kao moćan ključ i sredstvo za komuniciranje arhetipova kao temeljnih sadržaja svijesti ljudskog bića na individualnoj i kolektivnoj razini, komuniciranja koje pravilno primijenjeno, s ljubavlju i empatijom, radom kroz konstelacijska polja i intuiciju te kvantnu energetsko-informacijsku matricu esencijalnih ulja djeluje iscjeljujuće".


O autorici

Zrinka Jezdić definitivno je uspjela zakoračiti u polje kvantne medicine i fenomenoloških terapija kojima daje ogroman doprinos. Veliko iskustvo autorice, obrazovanost, znanje i otvoren um donijeli su nam neprocjenjivo blago o znanju i primjeni punog potencijala esencijalnih ulja. Uz predanost svojim klijentima i studentima, Zrinka u njih uspješno usađuje klicu kritičkog, realnog, utemeljenog i mističnog znanja o poklonu koje je čovječanstvo dobilo kroz esencijalna ulja. Brojna znanstvena istraživanja autorice proširena su iskustvom njenih klijenata i studenata pa su tako i knjige koje je napisala o esencijalnim uljima, njihovim arhetipovima i konkretnoj primjeni, jedan veliki doprinos znanstvenom i empirijskom istraživanju o esencijalnim uljima. Populariziranje i informiranje o ovoj temi uspješno provodi i kroz časopis „Essentia“. Velik je uspjeh za aromaterapiju što autorica kao stručna suradnica predaje dio kolegija Palijativne skrbi – Primjena aromaterapije u palijativnoj skrbi na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb.

Kadulja_2 Možda te zanima... Čudesna kadulja: 8 terapeutskih svojstava i kako ih koristiti Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.