Zdravlje Wellness 24. prosinca 2023.

7 jednostavnih načina da vaš dom zamiriše na Božić

Foto: shutterstock Ne moraš čekati Božić da ispuniš svoj dom omiljenim sezonskim mirisima
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Blagdansko vrijeme je jednako obilježeno darivanjem i druženjem s obitelji koliko i s ritualima koje radimo svake godine poput ispijanja vruće čokolade nakon šetnje, pečenja poslastica i kićenja drvca s cijelom obitelji.

Zimsko blagdansko vrijeme je najljepše doba godine. Blagdanski mirisi oštre paprene metvice, svježe zimzelene biljke, štapića cimeta i svježe pečenih kolačića mogu te podsjetiti na lijepe uspomene s prošlih Božića, odmah potaknuti tvoj blagdanski duh ili jednostavno ispuniti tvoj dom ugodnim ambijentom u hladnoj zimskoj noći. 

Možda te zanima... Uranjeno božićno ukrašavanje doma čini nas sretnijima, tvrde neki psiholozi Psiha i seks

Donosimo jednostavne ideje kojima miris Božića možete imati tokom cijele godine.

Zapalite svijeću

Jedan od najjednostavnijih načina da vaš dom zamiriše na Božić je upaliti mirisnu svijeću. Bilo da više volite zemljani miris ili aromu vanilije i cimeta, postoji toliko lijepih zimskih svijeća koje možete izabrati. Zapalite jednu ili možda nekoliko kako bi stvorili ugodnu atmosferu. 

Moćne arome iz lonca

Bez obzira je li baza jabukovača ili samo obična voda, dodajte je u lonac s narančama, klinčićima i štapićima cimeta. Zakuhajte ga na štednjaku da ispunite svoj dom ovim moćnim aromama. Samo pazite na razinu vode i dodajte još kad počne isparavati. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Koristite eterična ulja

Ubacite mješavinu toplih, smirujućih eteričnih ulja poput naranče, ružmarina ili bora u večernjim satima u svoj ovlaživač zraka koji će ispuniti zrak blagdanskim osjećajem.

Pecite kolače

Jedan od najboljih načina da vaš dom zamiriše na zimske blagdane je korištenje pećnice. Od pečenja kestena do izrade raznih božićnih kolačića, nema sumnje, blagdanske vibracije šire se cijelom kućom kada pečete. Pečenje je izvrstan način da se u kući osjeća veselje i stvori ugodni osjećaj za sve goste. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Pečenje blagdanskih kolača može tvoj dom ispuniti ugodnim mirisima

Možda te zanima... Gingerbread - imamo super recept za kekse s mirisom Božića koje možeš staviti i na bor Hrana

Zamijenite sapun za ruke

Napunite svoju bočicu za sapun tekućim sapunom koji širi vaš omiljeni blagdanski miris, bilo da je to bor, klinčić ili vanilija. Ne mora biti otmjeno, čak će i tekući sapun za ruke od peperminta poslužiti!

Sušeno bilje u kabini za tuširanje

Dobar način da iskoristite paru koja se stvara tijekom tuširanja jest da objesite mali snop sušenog bilja iznad kade kako bi svoj jutarnji ili večernji ritual pretvorili u blagdanski događaj. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Objesite božićno bilje u ormar

To je staromodna ideja, ali možete objesiti vrećice mirisnog bilja u svoj ormar. Tako ćete ispuniti odjeću suptilnim mirisom, ali će se i širiti kada otvorite vrata ormara i slijediti vas kroz dom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.