Zdravlje Zdravlje žena 03. veljače 2018.

5 razloga zašto stalno moraš mokriti

Foto: Thinkstock Mokrenje nakon seksa može smanjiti razvoj infekcije mokraćnog sustava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trčiš li stalno na WC bez obzira koliko vode piješ i jesi ili nisi prehladila jajnike i/ili mjehur, to bi moglo ukazivati na niz drugih problema, prenosi portal Prevention.

Svaki odlazak u kino tebi je noćna mora jer moraš uvijek biti blizu izlaza, tj. što bliž WC-u zbog svog pretjerano aktivnog mjehura. 

Ako si se ikada zapitala zašto si stalno na putu prema WC-u, ovo bi mogli biti neki od razloga koji to uzrokuju.

Možda uistinu imaš mali mjehur

'Normalni' mjehur može se napuniti s otprilike dvije šalice mokraće. Ako ideš stalno na WC, a količina koju izmokriš je manja od ove, to bi mogao biti problem. 

Možeš uvijek trenirati svoj mjehur tako da malo trpiš kada ti se piški kako bi se on proširio i mogao primiti veći kapacitet u budućnosti. 

Piješ premalo vode

Kada piješ manje vode, mokraća postaje koncentriranija i kao takva više iritira mjehur, što te i tjera na WC. 

Naravno, učestalo ćeš piškiti i budeš li unosila previše vode u organizam. Najbolje je piti onoliko vode da ti mokraća bude svjetlo žuta, ne pretamna, ne presvijetla. 

Možda te zanima... Koji čaj je najbolji za upalu mjehura i za otežano mokrenje? Hrana Možda te zanima... Koliko često je normalno mokriti u jednom danu? Zdravlje

Imaš neku infekciju ili žučne kamence

Urinoinfekcije ili žučni kamenci mogu iziritirati mjehur i tako te tjerati češće na WC. I jedno i drugo stanje dolazi s ostalim simptomima prema kojima možeš prepoznati o čemu se radi. 

Trebaš ojačati mišiće zdjelice

Da, ovdje govorimo o Kegelovim vježbama. Potrebe su pogotovo nakon trudnoće i poroda kada se ne oštete samo mišići i tkivo rodnice, već i urinarnog trakta. Ne samo da će ti pomoći oko ovog problema, nego ti može općenito poboljšati zdravlje. 

Uzimaš neke lijekove

Lijekovi za mokrenje ili diuretici se često koriste u liječenju visokog krvnog tlaka. To može poticati bubrege da proizvode puno mokraće. 

No, na WC te učestalo mogu tjerati i lijekovi za anksioznost, depresiju i slična mentalna stanja.

Pročitaj još neke razloge zašto imaš stalnu potrebu za mokrenjem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.