Zdravlje 04. svibnja 2021.

3 razloga zašto je rad iz kreveta zapravo dobar za produktivnost

Rad od kuće
Foto: shutterstock Otvoreni uredi većini radnika nisu po volji, ali zato je rad iz kreveta najbolja sljedeća opcija.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rad iz kreveta najbolje je od oba svijeta - opuštena si, ali i produktivna.

Mir i samoća

Otvoreni uredi većini radnika nisu po volji. Buka, galama i konstantno hodanje po uredima i hodnicima mnogima je noćna mora. S druge strane, rad od kuće je sjajan, složit će se mnogi. No, teško je podići rukave i misli usmjeriti samo na posao, ako se pored tebe nalazi obitelj, pogotovo ako je ona sačinjena od malih i mladih ukućana. 

Spavaća soba, međutim, trebala bi biti mjesto u tvom domu koje najviše nalikuje oazi, daleko od bilo kakve moguće smetnje koja će skrenuti tvoju pažnju s obaveza. Naravno, nitko se ne zalaže za to da cijeli život provedeš u krevetu te da konstantno radiš iz njega, ali s vremena na vrijeme upravo je možda to ono što ti treba kako bi ponovno zavoljela svoj posao i donijelo ti opuštenost koju možeš osjetiti dok obavljaš radne zadatke. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Opuštenost = produktivnost

Cijela poanta rada iz kreveta jest - ugoda, odnosno opuštenost koja će te učiniti i produktivnijom osobom. Mnogi će negodovati na ideju rada iz kreveta, no cjelodnevno sjedanje za stolom ne znači nužno kvalitetan radni učinak, pogotovo ne za sve. Stoga, s vremena na vrijeme, nema ništa loše u tome da isprobaš nešto drugo, nešto što će te možda obradovati i učiniti lakšim obavljanje dnevnih zadataka, a ako ti se ne svidi, lagano ćeš se vratiti starim rutinama.

Jedini savjet koji je tu važan za spomenuti jest da ne radiš tako da laptop držiš na svojim nogama ili na jastuku već uloži u maleni stolić, sličan onome za posluživanje jela u krevet, na koji ćeš moći odložiti svoj laptop, miš, čašu vode i neku (zdravu) grickalicu kao recimo bademe ili jagode. 

Možda te zanima... Što kada tvoj šef favorizira muškarce? Psiha i seks

Što više jastuka, to bolje

Jedan savjet za kraj jest da niti jedan krevet ne može imati previše jastuka, pa tako ni tvoj. Možda ćeš ih koristiti da izgradiš utvrdu u kojoj ćeš se sakrivati od čudovišta u igri s djecom, a u najboljem slučaju tvoj krevet će biti toliko udoban da ćeš s veseljem odraditi i prekovremene sate jer više ništa neće biti bitno, osjećat ćeš se kao na 'sedmom nebu.' 

Zapamti, rad iz kreveta ne treba biti svakodnevica, ali treba biti nešto što ćeš s vremena na vrijeme prakticirati i što će ti uljepšati dan. Također, jedno je grickati komad jabuke ili malo oraha, no nemoj cijeli obrok nositi u krevet. Osim što nije higijensko, riskiraš prljanje kako kreveta tako i računala, također je loša navika općenito gledajuć. 

Također, obavezno u svoj dan uvrsti malo hodanja, malo tuširanja, pokoju epizodu omiljene serije, nemoj samo raditi, koliko god te posao možda ispunjavao, zapamti, rad iz kreveta najbolje je od oba svijeta, no ponekad ćeš začas biti pod pokrivačem i utonuti u san. 

Možda te zanima... Aljoša Bagola: Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke Psiha i seks Možda te zanima... Ove (pre)zaposlene žene pronašle su savršenu tehniku opuštanja Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.