Zdravlje 07. svibnja 2021.

3 koraka do zdrave intimne zone

Intimna njega
Foto: Guliver Shutterstock Vrati samopouzdanje kvalitetnom intimnom njegom

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Intimna njega iznimno je važna u životu žena, jer intimno područje jedno je od najosjetljivijih ženskih dijelova tijela. Kako bi održala uravnoteženu vaginalnu mikrofloru, a osjećala se svježe i opušteno, važno je brinuti se o tri područja: prehrani, odjeći i  intimnoj njezi.

No, ponekad nisi sigurna koje proizvode koristiti, što odijevati ili jesti te kako sve spomenuto utječe na zdravu intimnu zonu? Možda će ti neobično zvučati, ali i odabir odjeće koju nosiš može utjecati na tvoje intimno zdravlje. Naime, danas su mnogi odjevni predmeti sintetički, u sebi sadrže plastične supstance i toksične materijale.

Zato je jako važno da odabereš pamučno donje rublje. Osim što ćeš se u njemu dobro osjećati, spriječit ćeš, osobito u toplijim danima, znojenje i moguće iritacije. Osim toga pamučno donje rublje omogućuje koži da diše. Je li ti poznato da odjeća i donje rublje koje nosiš na svojevrstan način kroz kožu izlučuju štetne tvari direktno u tvoj krvotok? Najviše ih ulazi kroz obraze (13%) i genitalije (42%).

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Biraj organsko donje rublje

Svakako ti predlažemo još jednu stepenicu više - organsko donje rublje, koje nije izbjeljivano štetnim supstancama, a želiš li učiniti nešto dobro i za svoj Planet, ovo je odličan odabir, jer se ono može reciklirati. Za razliku od pamuka, sintetički materijali sprečavaju cirkulaciju zraka, povećavaju vlažnost u intimnoj zoni te tako stvaraju idealno okruženje za rast štetnih bakterija. Valja pažljivo odabrati i higijenske uloške ili tampone te ih redovito mijenjati.

Ako su ekološkog porijekla nisu izbjeljivani klorom niti kemijski tretirani, pamuk u njima organski je uzgojen, bez mirisa su i jako ugodni za nošenje te biograzgradivi. Godišnje se u svijetu odbacuje više od 45 milijardi tampona i uložaka, a to je veliki teret za naš okoliš. Pametnim odabirom i ti doprinesi smanjenju otpada.

Smanji količinu šećera u svojoj prehrani

Vjerujemo da si barem jednom u životu imala bakterijsku vaginalnu infekciju, odnosno gljivice ili candidu. Jesi li znala da se ona razmnožava unošenjem većih količina šećera?  Ugljikohidrati su omiljena poslastica ovih malih napasti, a mogu ti stvoriti poteškoće. Naš je prijedlog da svakako smanjiš konzumaciju slatkiša, no pripazi i na voće, jer se u njemu kriju poprilične količine šećera. Osim potpunog izbacivanja namirnica koje sadržavaju šećer i škrob, potrebno je izbaciti i one koje stvaraju sluz te dodatno zakiseljavaju organizam.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vrati samopouzdanje kvalitetnom intimnom njegom 

Redovita i kvalitetna intimna njega spriječit će ozbiljne zdravstvene probleme, no kakve preparate koristiti? Upotrebljavaš li konvencionalne gelove i sapune za tuširanje njima neutraliziraš korisno djelovanje prirodne mliječne kiseline i narušavaš ravnotežu vaginalne mikroflore. Puno bolji odabir je pranje intimnog dijela običnom vodom, nakon čega nanesi prirodan uljni sprej za intimnu njegu GYNO PRO. Njegovom upotrebom znatno ćeš poboljšati rutinu njege i doprinijeti sprječavanju osjećaja nelagode, peckanja i svrbeža.  Pogodan je za svakodnevnu upotrebu, 100%  je prirodan, bez negativnih nuspojava, a mogu ga koristiti sve dobne skupine, uključujući i trudnice i dojilje. Ovaj je proizvod već deset godina na tržištu.

GYNO PRO je postao omiljen velikom broju žena, a zbog veganskog sastava koriste ga i osobe naklonjene isključivo biljnoj prehrani. Nanosi se na vanjsko vaginalno područje ili na dnevni uložak, više puta dnevno. Sastoji se od 5 baznih ulja i macerata te 7 eteričnih ulja. Neven i kantarion se već dugo koriste za tretiranje ženskih tegoba, umiruju sluznicu i djeluju protuupalno. Čajevac i palmarosa djeluju antiseptički i na bakterije i na gljivice, a smilje i kamilica umiruju kožu i potiču zacjeljivanje. Ovaj sjajan preparat, vrlo jednostavan za primjenu osmislio je tim iz tvrtke Aromara, koji ove godine obilježava 30. godina svoga rada. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeUslugazajma

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.