Psiha i seks Moje emocije 16. rujna 2020.

Znaš li zašto je Kim Kardashian zamrznula svoje društvene mreže na jedan dan?

Foto: Facebook/screnshoot 24 sata
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Reality zvijezda Kim Kardashian West (39), glumac Mark Ruffalo (52) kao i druge diljem svijeta poznate javne osobe jučer su objavile kako će 'zamrznuti' svoje profile na društvenim mrežama Facebook i Instagram na jedan dan u znak prosvjeda zbog širenja govora mržnje i dezinformacija na navedenim platformama, piše NBC News.

"Volim što se mogu izravno povezati s vama putem Instagrama i Facebooka, ali ne mogu sjediti i šutjeti dok ove platforme i dalje dopuštaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija - koje su stvorile grupe za sijanje podjela i razdvajanje Amerike - samo da bi poduzeli korake nakon što su ljudi ubijeni.

Dezinformacije podijeljene na društvenim mrežama ozbiljno utječu na naše izbore i podrivaju našu demokraciju. Molim vas, pridružite mi se sutra kada ću 'zamrznuti' svoj Instagram i FB račun kako bih Facebook rekao #StopHateForProfit. Link u biografiji za više informacija o tome kako sačuvati istinu", napisala je Kim Kardashian jučer na društvenim mrežama koje je danas privremeno ugasila iz razloga koje je navela.

 

 

Kolalicija za građanska prava pokrenula je kampanju "Stop mržnji zbog profita" koja je usmjerena na jednomjesečni bojkot  protiv Facebooka nakon što su policajci u SAD-u bezrazložno ubili Afroamerikanca Georgea Floyda. Više od 1.200 tvrtki pridružilo se tom bojkotu. Prosvjed je dobio pozornost zbog gore navedene objave Kim Kardashian koja navodno za samo jednu objavu na svojim društvenim mrežama zna dobiti i po milijun dolara od tvrtki koje reklamiraju razne proizvode i usluge.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.