Psiha i seks Seks i veze 08. prosinca 2017.

Žene su sretnije kada su u vezi s manje privlačnim muškarcem

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema studiji provedenoj na Državnom sveučilištu Florida, veze su uspješnije kada je žena ta koja je atraktivnija u vezi. Istraživanje je obuhvatilo 113 parava koji su bili u braku manje od četiri mjeseca, a u kasnim dvadesetim godinama su. Pristali su da se procjenjuje njihov izgled za potrebe istraživanja.

Parovi su dobili upitnik u kojem su trebali odgovoriti koliko su motivirani da ostanu Fitt i seksi. "Rezultati su pokazali da su žene čiji su muževi bili atraktivniji od njih imale negativne posljedice u smislu da su bile češće na dijetama, imale poremećaj prehrane i bile u stalnom nastojanju da poboljšaju svoj izgled", kaže jedna od istraživačica Tania Reynolds. naravno da je pohvalno kada netko vježba i zdravo se hrani, ali kada je netko opsjednut s brojem svojih kilograma, onda je to već problem.

Možda te zanima... Koliko traje seksualna strast u vezama i zašto uzbuđenje slabi? Psiha i seks

Za razliku od gore opisanih žena, one čiji su muževi bili manje atraktivni u odnosu na njih bile su sretnije u vezi i rjeđe su se podvrgavale dijetama. Studija je pokazala da muškarci uopće nisu pod pritiskom zbog izgleda partnerice i da se ne nastoje natjecati u atraktivnosti.

Možda te zanima... Ako se partneri ne mijenjaju zajedno, veza postaje nezadovoljavajuća Psiha i seks

Studija je pokazala i da su manje atraktivni muškarci bili spremniji pružiti utjehu svojim ženama. Stoga bi, ako se ova studija shvati ozbiljno preporuka ženama bila da si nađu manje atraktivne partnere. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      makan

      to je kvaka 22 , kak da on bude s njima kad one ne žele biti s njim, kad namiguju zgodnim frajerima

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.