Psiha i seks Seks i veze 07. studenoga 2018.

Žene na muškarcima privlači parfem, a što privlači muškarce?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kod muškaraca je žudnja povezana s uzbuđenošću, kaže Ian Kerner, autor knjige “He Comes Next: The Thinking Woman’s Guide to Pleasuring a Man”.

"Kad muškarci uzmu Viagru, oni postanu seksualno uzbuđeni i javlja im se žudnja za seksom. No kad su znanstvenici testirali Viagru na ženama, tableta se pokazala neuspješnom. Viagra je djelovala na muškarce i žene na jednak način: stimulirala je dotok krvi u genitalije, ali kod žena nije postojala žudnja", opisuje Ian Kerner.

Muškarcima je većinom za želju za seksom dovoljna uzbuđenost, dok žene traže povjerenje, poštovanje, sigurnost i slične faktora koji kod njih pokreću želju za seksom, objašnjava autor.

Par | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

"Muškarci su više vizualni tipovi pa njihovu želju može pojačati seksi odjeća, dok žene imaju bolji osjet njuha pa njihovu žudnju pobuđuje dobar parfem, on ih dovodi do ludila", kaže autor.

Nedostatak seksualne želje kod muškarca

Autor tvrdi i da je u svojem radu kao seksualni terapeut često nailazio na frustrirane žene čiji partneri tvrde da nemaju želju za seksom, a one ih uhvate kako masturbiraju. To ne znači da muškarci nemaju interesa za seks s partnericom, nego da veza treba malo kreativnosti i razgovora kako biste ponovno pokrenuli strast. Naime, kad se tek zaljubite, vaše tijelo je uzbuđeno novim osjećajima pa želja za seksom dolazi prirodno.

No kad ste dulje u vezi, na seksualnoj uzbuđenosti morate raditi jer ona više ne dolazi sama od sebe, objašnjava autor.

Možda te zanima... Devet znakova koji otkrivaju da si mu privlačna Psiha i seks Možda te zanima... Spolni odnosi nakon šezdesete: Predrasude i stvarnost Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.