Psiha i seks 27. listopada 2020.

Želiš se vratiti bivšem? Prije toga postavi si ovih 5 pitanja!

Foto: Guliver/Shutterstock Neki razlozi za prekid zvuče banalno, ali svatko ima pravo ocijeniti što mu je važno u vezi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prekidi se događaju to je sastavni dio života koji je ponekad teško prihvatiti. Rastanak s osobom koju si voljela i s kojom si bila bliska je težak, međutim vrlo često je to najbolje rješenje za obje strane.

Iako vjerujemo da se sve događa s razlogom, to ne znači da se dvoje ljudi ne može ponovno vratiti jedno drugome. No, prije nego se odlučiš vratiti svom bivšem partneru, postavi si nekoliko pitanja.

Voliš li ga ili samo želiš biti u vezi?

Svaka veza ima uspone i padove. Biti u vezi je sjajno, posebno s osobom s kojom se odlično slažeš, ali biti sama također ima svoje prednosti. Učiti biti sama je dugotrajan i zahtjevan proces posebno. ako si prethodno bila u dugoj vezi. Međutim, mali podsjetnik: more je prepuno riba! Zato nakon prekida počni izlaziti i upoznavati nove ljude. Ako nakon duljeg vremena ne uspiješ poznati nekog tko ti zaista odgovara i ne možeš zaboraviti bivšeg, tada i samo tada je u redu razmišljati o povratku bivšoj ljubavi.

Možda te zanima... Ne nedostaje tebi bivši, ti žudiš za osjećajem ljubavi Psiha i seks

Jesi li zbog njega postala bolja osoba?

Zapitaj se je li te partner uvijek poticao da radiš ono što je uistinu najbolje za tebe? Ako je odgovor ne, razmisli zašto si uopće bila s njim. Svaka osoba želi rasti, mijenjati se i postati najbolja verzija sebe. Uz pomoć partnera to je mnogo lakše. Ostati u vezi u kojoj nitko ne raste niti postaje bolji nije zdravo i takve veze nemaju sretnu budućnost.

Jeste li imali nešto zajedničko?

Iako je uvriježeno mišljenje da se suprotnosti privlače, ipak da bi veza uspjela, mora postojati nešto što vas veže, primjerice neka uobičajena aktivnost koju ste voljeli i uživali raditi zajedno, osim gledanja Netflixa. Ako te zajednički odlazak na tenis apsolutno odbija i ako bi radije udarila glavom o zid nego otišla pogledati predstavu s njim, onda ideja o pomirbi zasigurno nije dobra. 

Možda te zanima... Što se o tvojoj osobnosti može reći, ako si prijateljica s bivšim? Psiha i seks

Jesu li ga voljeli tvoji prijatelji i obitelj?

U pogledu odabira prave osobe za tebe, važno je odobrenje prijatelja i obitelji. Oni zasigurno mogu uočiti osobine ili ponašanja koja ti u početku ne primjećuješ. Ponekad, naravno i oni griješe u svojim procjenama, ali ako sa svih strana čuješ samo negativne komentare i negodovanje, možda bi ih trebala uzeti u obzir!

Vidiš li se s tom osobom za pet godina?

Zašto gubiti vrijeme na osobu s kojom se ne vidiš u budućnosti ili na dulje staze? Ako se ne vidiš s njime za pet godina, zamisli što bi tek mislila za 10 ili 15 godina. Kad razmišljaš o budućnosti s njim, čini li ti se to kao mučenje ili blagoslov? Ako je odgovor mučenje,  vrlo vjerojatno se osjećaš samo usamljeno, a povratak bivšem zasigurno ne bi bila dobra ideja.

Možda te zanima... Seks s bivšim: Zašto je seks nakon razvoda istovremeno dobar, ali i loš Psiha i seks

Za kraj, odvoji vrijeme za upoznavanje novih ljudi, za nove spojeve. Na kraju, nitko ne može odrediti hoćeš li se ponovno vratiti bivšem, ali učini sebi uslugu i pokušaj realno sagledati situaciju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.