Psiha i seks Moje emocije 10. listopada 2017.

Zašto ponekad nismo životno kompatibilni s osobom s kojom imamo jaku kemiju?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi smo doživjeli tu neku iskru s određenom osobom, bilo uživo ili online. To što si 'kliknula' s nekom osobom znači da imate jaku međusobnu kemiju i nakon toga sve ide lakše, od priče, poljubaca i ostalih stvari za koje je kemija pogotovo potrebna. Ipak, kemija nužno ne znači da ste stvoreni jedno za drugo.

Bilo kakva vrste veze zahtijeva određenu kemiju između tebe i partnera, no ono što je ipak važnije jest da ste kompatibilni

Na tebi je da procijeniš dijeli li tvoj potencijalni partner neke zajedničke vrijednosti s tobom ili bar zamišlja sličnu budućnost u kojoj i ti sebe vidiš. 

Kako možete biti nekompatibilni ako u vašem odnosu iskre 'frcaju' na sve strane?

Kemija se bazira na privlačnosti, no čak i ona intenzivna ti ne garantira da se na tome može razviti sretna i uspješna veza. Sigurno si nekoliko puta u životu bila sigurna da si pronašla svoju srodnu dušu i bila preplavljena hrpom osjećaja da bi kasnije shvatila da si nimalo ne odgovarate.

Možda te zanima... Postoji li tvoja srodna duša i zašto je još nisi pronašla? Psiha i seks

Kako bi ti pomogli u nadolazećim nedoumicama, pogledaj ovih 7 znakova koji iniciraju da tvoj potencijalni partner možda nije 'ta osoba' koju si čekala. 

1. Vaše vizije budućnosti se ne preklapaju

Kada skupa razmišljate o budućnosti, razmisli o tome vidite li, ako ne istu, bar sličnu sliku. Možda je netko od vas dvoje više za brak, djecu i život na selu, dok se drugi može vidjeti u sasvim drugoj realnosti. 

2. Često se ne slažete

Povremene svađe su sasvim normalni i zdravi dio odnosa, te svaki par ima svoj način na koji raspravlja o stvarima. Kompatibilni parovi mogu voditi racionalne rasprave, uspostaviti kompromise, te pronaći rješenje koje će odgovarati i oboma stranama. 

Oni parovi koji nisu to sposobni često priliježu 'udarcima ispod pojasa', neugodnim komentarima, uvredama i odbijaju vidjeti stvari iz perspektive drugoga. 

Kemija pojačava odnose, no kompatibilnost ne dopušta da te emocije eksplodiraju u nešto sasvim negativno. 

3. Osjećaš se nesigurnom 

U snažnoj, kvalitetnoj veza bi se trebala osjećati sigurno i zadovoljno, no ako te neprestano prati osjećaj nesigurnosti i sumnje dok si sa svojim dragim, to vjerojatno znači da ste na dijametralno suprotnim stranama po pitanju vaše veze. 

Svatko od nas ima svoj 'jezik ljubavi' i on je povezan s onim načinom na koji želimo da se osoba ponaša prema nama, tj. kako nas tretira i u kojoj se mjeri naše potrebe poklapaju. Netko tko je kompatibilan s tobom dat će ti onoliko pažnje koliko ti treba da bi se osjećala sasvim sigurnom u sebe i u vašu vezu. 

4. Ne želiš ga u svome stanu

Ako ga izbjegavaš pozvati u stan nakon izlaska ili općenito, jer te neke sitnice u njegovom ponašanju i govoru izluđuju i misliš da se ne mogu promijeniti, najvjerojatnije je vrijeme da trebaš novog dečka. Ta se iznerviranost njegovim ponašanjem neće 'stišati' kroz vrijeme, bez obzira radi li on nešto krivo ili to samo ti vidiš na taj način. 

5. Nakon seksa ti se - dosađuješ

Nema sumnje da je seks u kojem ima nevjerojatno puno kemije posebno intenzivno iskustvo, no ako nakon seksa nemaš o čemu popričati s njim, to je crveno svjetlo u vašem odnosu. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

6. Vjerujete u različite stvari

Dijeliš li s nekim snažnu seksualnu kemiju, dok si s njim, nećeš trošiti vrijeme na raspravu o vrijednostima i uvjerenjima. No, nakon određenog vremena i ta bi pitanja trebala doći na dnevni red kako bi vidjela u kojem će se smjeru ta veza kretati. Popričaj s njim! Ako primijetiš da vam se mišljenja razilaze u puno točaka, možda je vrijeme da počneš razmišljati o tome kako se spasiti od još jednog ružnog prekida. 

7. Drugačije raspolažete s novcem

Možda ti se ovo ne čini kao bitna stavka u početku veze, no da bi imala dugu i uspješnu vezu, trebali bi bar na sličan način raspolagati svojim financijama. Tako ćete se moći u budućnosti lakše dogovoriti oko plaćanja troškova i raspodjele novca na različite stvari (večere, špeceraj, kino ulaznice).

Dok ti je glava u oblacima možda nećeš primijetiti ovakve stvari, ali ako slučajno osjećaš neku težinu u vezi nakon nekog vremena, ponovo se pitaj je li on Gospodin Pravi te ima li nekih od gornjih problema u vašoj vezi.

Možda te zanima... 7 stvari koje tvoj partner nikada ne bi trebao tražiti od tebe Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.