Psiha i seks Seks i veze 14. studenoga 2020.

Zašto me on neće? 5 najčešćih razloga

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izašli ste jednom, dva ili tri puta i tebi se čini da je dobro prošlo, ali on se više nije javio i ti se sada pitaš - zar nisam dovoljno lijepa, nisam dovoljno pametna, dovoljno zanimljiva...

"Već mi se isti scenarij ponovio nekoliko puta. Osjećala sam da me želi, ali ne dovoljno. Između nas je postojala kemija, slagali smo se, razgovarali satima, imali slične poglede na svijet, ali on jednostavno nije želio biti sa mnom." Ako se nalaziš u ove tri  rečenice nisi jedina i u svakom slučaju se nemoj pitati što ne valja s tobom i nalaziti si mane, nego pročitaj ovih nekoliko činjenica o muškarcima.

Ili su jako zainteresirani ili im je svejedno

Kada je poluzainteresiran i ti ga otvoreno pitaš gdje ste reći će ti da sad nije pravo vrijeme, da se nije oporavio od prošle veze, da mu odgovara odnos kakav imate, da je pod stresom na poslu. Sve to može i biti točno, ali gruba istina je da ne želi biti s tobom. Kad muškarac želi biti s tobom to jasno vidiš i nema mjesta sumnji.

Zašto se javlja iako ne želi vezu?

Dakle, ako te ne želi, zašto te jednostavno ne pusti? Zašto se ponovno pojavljuje (i to uvijek kada odlučiš krenuti dalje)? Možda ne želi vezu, ali to ne znači da ništa ne osjeća prema tebi. Moguće je i da si mu privlačna i da mu je ugodno u tvom društvu, ali nije zainteresiran za dublji odnos. Razlozi su nebitni jer se sve svodi na to da on ne osjeća prema tebi ono što smatra da je ljubav, a i okolnosti ne idu na ruku. A kao što je poznato srcu se ne da zapovijedati, ali ipak se najčešći razlozi mogu podijeliti u pet glavnih:

Možda te zanima... 7 muškaraca opisalo je što ljubav predstavlja za njih Psiha i seks

5 najčešćih razloga

Ne želi nikoga - Ponekad se ljudima jednostavno previše toga događa u životu, a to ih stavlja u vrlo specifično stanje uma, što ih čini nesposobnim da se posvete drugima. Nije tvoj posao biti njegov terapeut i rješavati njegove probleme. Na ovom testu padaju mnoge žene i pretvaraju se u besplatne psihoterapeute. Misle da ako mu pokažu dovoljno ljubavi i pažnje on će srušiti svoje obrambene zidove i dobit će čovjeka kakvog su oduvijek željele. To ne funkcionira tako. Želiš partnera, a ne projekt.

Niste par - Iako se tebi čini da jeste, niste. Sjeti se kad si ti nekome slomila srce, jednostavno prema toj osobi nisi osjećala ono što bi trebala i nisi vas vidjela kao par, dok ta osoba jest. Eto, sad se tebi događa to isto. Nije ničija krivnja.

Postoje određene stvari koje mu se ne sviđaju u vezi s tobom - Život je evolucija i možda će trebati cijeli život da postanemo najbolja verzija sebe. Možda si jako nesigurna, možda si izrazito anksiozna, možda si negativna i puno se žališ. Ili možda imaš jaku osobnost i dominantan nastup, a on voli decentnije žene. To ne znači da s tobom nešto nije u redu, to samo znači da on nije za tebe ni ti za njega. I to je sasvim u redu. Sve što možeš učiniti je raditi na sebi i pokušati biti vlastita najbolja verzija. Ako to učiniš, onda znaš da si učinili sve što možeš, a ostalo je izvan tvoje kontrole. 

Možda te zanima... Kako zračiš tako i privlačiš. Zašto si nezadovoljna svojim životom? Psiha i seks

Različiti ciljevi i vrijednosti - Svi imamo ono što nam je važno, a te stvari imaju različite razine važnosti. Muškarci imaju tendenciju da koriste više praktičan pristup odnosima od većine žena. Žene vide potencijal onoga što bi on mogao biti i čvrsto se drže tog ideala. Muškarci vide ono što je tu. Ako nešto njemu važno nedostaje odustat će na početku.

Pogrešno vrijeme - Za neke ljude postoji pravo vrijeme, a za neke ne. Sigurno si čula da je netko bio zajedno u mladosti pa su se razišli i onda sreli nakon dvadeset godina i ostali zajedno. Naravno da iz ovoga ne trebaš zaključiti da muškarcu koji ti se sviđa trebaš dati vremena i čekati, to uglavnom nije učinkovito jer kako što smo rekli on hoće ili neće. Ako neće kreni dalje, izlazi s drugima, radi na sebi, čini dobre stvari.

Možda te zanima... 8 životnih istina koje bi tvoja duša voljela da zapamtiš Psiha i seks

I na kraju...

Kad ti muškarac kaže da ne želi biti u vezi, vjeruj mu. Mnoge žene odbijaju povjerovati i dalje se ponašaju kao da su u vezi i uzrujavaju se kad im on ne uzvraća jednakom mjerom. Sjeti se i da sretna veze ne nastaje tako da "ne" pretvoriš u "da", niti da ti kažeš "da" osobi kojoj bi trebala reći "ne".
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.