Psiha i seks Moje emocije 14. studenoga 2016.

Zašto bi trebala naučiti razmišljati na humorističan način?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Smisao za humor može produžiti životni vijek čovjeka, pokazali su rezultati istraživanja grupe znanstvenika sa Znanstveno-tehnološkog sveučilišta u Norveškoj.

Istraživanje je pokazalo da osobe sa smislom za šalu imaju dulji životni vijek za 20 posto od ostalih, prenijele su svjetske agencije.

Humor pozitivno utječe na društveni život, ali i na mentalno zdravlje

Humor i smijeh, kako su istaknuli znanstvenici, mogu pozitivno djeluju na mentalno zdravlje i društveni život čak i nakon odlaska u mirovinu. Oni su, međutim, naveli i da treba pokušati razviti smisao za humor prije 65 godine života, jer njegovo razvijanje poslije tog životnog doba, nažalost, nije pokazalo nikakav utjecaj na duljinu životnog vijeka.

Utjecaj smisla za humor na životni vijek se, kako je ukazao profesor Sven Svebak, koji je rukovodio istraživanjem, ne mora biti samo gušenje od smijeha već je dovoljna i iskra radosti u očima.

Znanstvenici su došli do tih rezultata obavivši kroz anketu analizu sposobnosti ispitanika da razmišljaju na humorističan način.

Način smijanja govori puno o tebi i što želiš - prijateljstvo ili seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.