Psiha i seks 703 prikaza 02. srpnja 2012.

Vole li žene macho tipove ili štrebere?

Tolja-Marko

Ako nemaš iskustva sa štreberima i slutiš da ih prati neopravdano loš glas, možda će te zanimati da je jedno britansko istraživanje pokazalo da su intelektualci pažljiviji i obzirniji ljubavnici od ostalih tipova muškaraca te da ih 80 posto doživljava partneričine potrebe važnijima od vlastitih

Pametne, intelektualno nastrojene dečke oni drugi nazivaju štreberima, šmokljanima i luzerima. Ni mnoge cure nisu prema njima milosrdnije. Prati ih ugled dosadnjakovića, bezveznjaka, ziheraša i slabašnih ljubavnika.

Štreberi doista nisu prikladni za svaku curu, kao uostalom ni njima suprotstavljeni "fizikalci" - sportaši, rokeri, pustolovi i lovci. Razlika je u tome što su ovi potonji glasniji i prodorniji pa se njihova samohvala i kritike na račun štrebera dalje čuju.

Obzirniji ljubavnici

Ako nemaš iskustva s intelektualcima predlažemo ti da objektivno razmotriš taj soj ljudi i sama zaključiš bi li ti netko od njih odgovarao kao partner.

Istraživanje je pokazalo da su intelektualci pažljiviji i obzirniji ljubavnici, a s druge strane, samo 41 posto onih koji rade u industriji fitnessa ili osobno redovno posjećuju teretane mari za potrebe partnerica više nego na svoje.

Iako među stalnim gostima teretana sigurno ima i intelektualaca, oni nisu pravilo, nego iznimka.

Manje varaju

Moglo bi biti da su intelektualci pažljiviji i obzirniji u vezi jer nisu navikli na romansu pa se iznadprosječno trude zadržati partnera. Također, manje su spretni u društvu pa stoga rjeđe dolaze u priliku za prevaru.

Istina je, doduše, i da nisu jednako pohotni i seksualno aktivni kao sportski i pustolovni tipovi, ali takve su i mnoge cure. Erotski se apetiti razlikuju kao i apetit za hranom - možda tebi ogovara baš takav miran i pitom momak.

Pet dobrih strana štrebera

Pogledaj koje još prednosti nude intelektualni dečki!

  • Suosjećajnost- budući da su i sami, osobito u školi, bili žrtve zadirkivanja znaju kako je biti povrijeđen, postiđen i osamljen. Takvi su dečki prijemčiviji na tuđe osjećaje i bolje razumiju tuđe probleme.
  • Autentičnost - štreber rijetko navlači masku i pravi se da je nešto drugo - nepobjediv sportaš, raskalašeni roker ili ulični štemer. Dovoljno je pametan da zna da bi uz takvu glumu ispao smiješan. Umjesto toga je iskren, pošten i odan curi dovoljno sretnoj da ga ima uz sebe.
  • Zanimljivost - intelektualci vole učiti o raznim životnim područjima pa je s njima moguće razgovarati o širokom spektru tema, od stranih kultura i politike do estrade i sporta. Neki od najbolje upućenih u sport upravo su štreberi.
  • Upućenost u tehnologiju - intelektualac pored tebe je kao osobni serviser za slučaj da ti se sruše Windowsi, da ti iPhone ne reproducira pjesme ili da ti se poklopac od DVD-a neće otvoriti.
  • Romantičnost - budući da u pravilu kasnije ulaze u veze i da rjeđe mijenjaju partnerice, intelektualni dečki imaju više vremena za usvajanje profinjenih tehnika pristupanja i ugađanja djevojkama. I kad dođu u priliku, trude se provesti u djelo vještine koje su usvojili. Susretneš li se s romantičnim štreberom ovog ljeta nemoj ga obeshrabriti već ga potakni da ti pokaže što zna!

Bez obzira voliš li više štrebere ili macho tipove, iznenadi svog izabranika sa novom ljetnom haljinom. Kako je izabrati otkriva portal Budi.IN

Marko Tolja o štreberima

Mladi pjevač Marko Tolja koji je 2008. godine dobio nagradu Porin za najboljeg novog izvođača za sebe kaže da nikad nije bio štreber, jer je školu završio više zahvaljujući snalažljivosti nego učenju.

'Iz osobnog, ali i iz iskustva osoba koje me okružuju dobio sam dojam da su ženama draži umjetnički nego macho tipovi.

Pokazalo se da nije sve u mišićima i da kod žena bolje prolaze muškarci koji su pročitali koju knjigu u životu, nego oni kojima je jedino bitan opseg njihovih bicepsa', rekao je Marko Tolja.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.