Psiha i seks 16. veljače 2024.

Više od 20 posto muškaraca nije znalo gdje je klitoris

Foto: Unsplash+
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otprilike četiri od deset mladih muškaraca ima krajnje netočna uvjerenja o ženskoj anatomiji te pretpostavljaju da se klitoris nalazi unutar tijela, prema podacima nove studije.

Istraživači sa Sveučilišta Florida ispitivali su muškarce u dobi od 18 do 24 godine o njihovom razumijevanju ženskih genitalija kao i o njihovim seksualnim preferencijama. Zanimao ih je stav mladića prema različitim metodama postizanja orgazma kod žena - snošajem, oralnom ili ručnom stimulacijom ili korištenjem seksualne igračke. Zatim su tražili poveznice između razine znanja o anatomiji i preferencija za orgazam. 

Rezultati su pokazali da polovica muškaraca nije znala da većina žena ne doživljava orgazam tijekom snošaja. To je dobro poznati fenomen koji se objašnjava činjenicom da je klitoris, vrlo osjetljivo tkivo izvan tijela. Trećina muškaraca nije znala da se klitoris ne stimulira izravno tijekom penetrativnog seksa. Oko 40 % reklo je da je klitoris na prednjoj stijenci vaginalnog kanala, dok je 28 % reklo da ne zna gdje se nalazi. 

Muškarci koji su pokazali dublje razumijevanje položaja klitorisa iskusili su veći osjećaj muškosti kada je njihova partnerica doživjela orgazam tijekom predigre. Također su osjećali veći osjećaj muškosti i postignuća kada je partnerica dosegla orgazam tijekom penetrativnog seksa, u usporedbi s bilo kojom drugom metodom. "Čini se da se muškarci osjećaju muževnije kada svojoj partnerici omoguće orgazam koristeći vlastito tijelo (tj. ruke, usta ili penis) nego koristeći drugi objekt (tj. vibrator). Ovo je otkriće više u skladu s idejom da neki muškarci smatraju da zadovoljstvo žena u seksu ovisi o tehnici i vještinama muškarca", rekli su istraživači, piše Daily Mail

"Možda osjećaju kao da vibrator obavlja veći dio 'posla' pa se njihove seksualne tehnike i znanje o klitorisu čine manje značajnima", dodali su istraživači. 

Možda te zanima... Što terapeuti savjetuju ženama koje nikada nisu postigle orgazam Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.