Psiha i seks Seks i veze 24. siječnja 2020.

Veza sa starijim muškarcem? Evo što točno možeš očekivati

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Emocionalna zrelost, financije, djeca, bivše supruge - samo su neke od stvari koje trebaš uzeti u obzir kada razmišljaš o vezi sa starijim muškarcem.

Amal i George, Beyoncé i Jay-Z, Blake i Ryan - sva tri para imaju nešto zajedničko, a to je da je između njih više od 10 godina razlike. 

Ako se i tebi sviđa pomisao na vezu sa starijim muškarcem, donosimo ti savjete doktorica Chloe Carmichael i Rebecca Hendrix, koje su za Woman's Health raščistile najvažnije stvari koje bi trebala razmotriti prije nego se upustiš u nju.

Michael-Douglas-Catherine-Zeta-Jones Možda te zanima... Zašto stariji muškarci vole mlađe žene, a mlađe žene starije muškarce? Psiha i seks

1. Možda nisi u vezi iz pravih razloga

"Prvih šest mjeseci veze period je upoznavanja i ne zna se odmah 'tko je tko'", navela je Hendrix. Stoga, zaista je važno zapitati se zašto ti je toliko privlačna ta osoba, posebno ako je u pitanju starija osoba od tebe.

Možda misliš da je ta osoba "mirnog karaktera" ili ako ga upoznaš na odmoru, možda ćeš misliti da voli putovanja, no to ne mora biti istina. Ako te privlači netko stariji, svakako se prvo povjeri nekome kome vjeruješ i zatraži ga ili ju za savjet. Stereotipi o starijim muškarcima mogli bi te odvesti u potpuno drugom smjeru, a ako osobu tek sada upoznaš svakako ne trebaš reagirati impulzivno i upustiti se u vezu.

2. Možda ima mnogo vremena za tebe, a možda ga nema uopće

Ako je osoba koja ti se sviđa starija, možda ima i fleksibilniji raspored rada ili je čak u mirovini, ako govorimo o nekom puno starijem, što će rezultirati viškom slobodnoga vremena koje će moći provesti s tobom. Mnoge žene upravo to žele i traže, navela je Hendrix, ali i taj osjećaj može biti prolazan. "Stvari koje su ti trenutno vrlo privlačne ili uzbudljive vjerojatno će te kasnije nervirati ili zabrinjavati", kaže Hendrix. 

S druge strane, zbog toga što je stariji, tvoj muškarac možda je na rukovodećem položaju u kompaniji te će zbog toga imati veoma malo vremena za tebe, što znači da ga često neće biti doma na večerama ili će biti na poslovnim putovanjima. Ako ti se to ne sviđa - razgovaraj s njim o tome ili se okreni ipak nekom mlađem.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

3. Možda ipak nisi toliko zrela koliko si mislila

Ako govorimo o starijem muškarcu ili ženi to znači da je on ili ona u "igri" dulje od tebe i da bi mogao biti emocionalno inteligentniji. No, to nije nužno loše ako želiš nekoga tko se zna izboriti za sebe i tko zna riješiti konflikte, navela je Hendrix, ali moraš biti sigurna da si na istoj razini emocionalne zrelosti kao i on jer inače, "sve stvari zbog kojih veza može funkcionirati - zajedničko iskustvo, vrijednosti, komunikacija, sposobnost rješavanja sukoba - mogu postati prepreke ili područja prekida."

Stariji muškarac možda neće htjeti "igrati igrice" poput nekog mlađeg. Umjesto toga, on bi mogao biti veoma direktan i reći ti točno ono što mu pada na pamet, kaže Carmichael. Ali, jesi li ti takva i voliš li to?

Možda te zanima... Tajna dugih sretnih veza jednostavnija je nego što misliš Psiha i seks

4. U priči su možda i žena i djeca

Ako je tvoj muškarac stariji desetak godina od tebe on je vjerojatno imao i nekoliko veza prije tebe, a neka od njih možda je završila brakom pa razvodom, a možda i djecom. Ako je u pitanju bio propali brak, to možda ni nije loše. Muškarac koji je prošao kroz brak koji nije uspio, "sklon je u drugom braku dati više pažnje i biti strpljiviji", navela je Carmichael za Woman's Health.

Ako su u priči i djeca, onda to povlači nekoliko novih pitanja: koliko ih ima, viđa li ih često, gdje im je majka, hoće li biti uključeni u vaš zajednički život? Sve su to ozbiljna pitanja za koja je potreban ozbiljan razgovor kako bi se moglo krenuti dalje.

5. Tvoja životna putanja možda je drugačija od njegove

Ako je stariji muškarac s kojim se viđaš netko s kim razmišljaš o ozbiljnoj budućnosti, prvi korak zapravo je razgovarati s njim o tome. Velika je šansa da su njegove želje i naumi drugačiji od tvojih. "Čak ako se i viđaš s nekim i sve je dobro, nemoj pretpostaviti da imate istu sliku budućnosti", navela je Carmichael. Ti se možda želiš udati i imati dvoje djece, preseliti se u drugu državi i putovati, dok su njegovi planovi možda drugačiji.

Kakve god želje da imate, nakon svih razgovora koje trebate zajedno obaviti, možete zajedno donijeti odluku o tome slažete li se i trebate li biti zajedno u budućnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.