Psiha i seks 19. studenoga 2021.

Uz ovih 6 savjeta moći ćete lakše postići istovremeni orgazam

Ovo je 5 mitova o seksu koji te spriječavaju da imaš najbolji seks
Foto: shutterstock Moguće je istovremeno postići orgazam, ako par teži tom cilju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istovremeni orgazam može biti izuzetno uzbudljiv i zadovoljavajući događaj. Otkrit ćemo ti s kojim trikovima ćete lakše postići dvostruki vrhunac.

Dok je muškarcima potrebno u prosjeku 2-3 minute za orgazam tijekom seksa, ženama treba za to oko 10-20 minuta. Stoga je rijetko i teško postići istovremeni vrhunac tijekom seksa. Međutim, otkrit ćemo ti trikove s pomoću kojih se možete približiti cilju dvostrukog orgazma.

Ali, prvo napomena: nemoj se stavljati pod preveliki pritisak. Doživjeti orgazam u isto vrijeme je lijepo iskustvo, ali ako ne uspijete, ni to nije loše. Uzmite si onoliko vremena koliko vam je potrebno. Čak i ako uopće ne doživite vrhunac, to je također u redu. Zajednička zabava, vlastiti osjećaj zadovoljstva i bliskosti s partnerom uvijek bi trebao biti na pravom mjestu.

6 savjeta za postizanje istovremenog orgazma 

Uzmite si vremena za predigru: s milovanjem i masažama možete zaboraviti na svakodnevni stres. To je važno kako biste bili u potpunosti usklađeni sa svojim mislima. Dakle, vrlo je važno opustiti se i koncentrirati isključivo na užitak i ono što se događa u krevetu. 

Dopuštena su sva sredstva: koristite oboje svoje ruke, usta, lubrikant, seksualne igračke i sve ostalo što želite kako biste bili raspoloženi te uzbuđeni.

Svjesno radite stanke: ako je jedna osoba „brža“ od druge, trebali biste napraviti kratke stanke tijekom kojih „sporija“ osoba dobiva svu pažnju.

Možda te zanima... 3 koraka za vraćanje seksualne želje u dugim vezama i brakovima Psiha i seks

Ne funkcionira bez komunikacije: morate jedno drugome reći kada trebate neku drugu vrstu stimulacije i/ili kada se približavate orgazmu. Općenito je ključno komunicirati u krevetu, a osobito ako vam je cilj postići istovremeni orgazam. 

Odaberite seksualni položaj u kojem možete održavati kontakt očima: zadovoljstvo tvog partnera pružit će ti dodatno zadovoljstvo i bolje ćeš vidjeti koliko je blizu orgazma.

Budite iskreni: nemoj(te) se pretvarati pred drugom osobom. Ako nije išlo u prvom krugu, jednostavno pokušajte drugi put. Možete mijenjati položaj ili vrstu stimulacije sve dok ne pronađete što vam odgovara. 

Seks i veze Možda te zanima... Pravilo nazvano "6 minuta" može ti spasiti seksualni život Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.