Psiha i seks Moje emocije 18. listopada 2016.

Upoznaj tehniku emocionalne akupunkture, u kojoj se ne koriste igle

Emocionalan_Akupuntura
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Um se može godinama oslanjati na negativne misli i ružne uspomene. Suvremena istraživanja potvrđuju da je više od 85 posto bolesti prouzrokovano stresom koji stvara emocionalne blokade. Postoje različite alternativne metode kojima ćeš potaknuti protok energije kroz tijelo i tako postići unutarnji mir.

Tehnika za postizanje emocionalne slobode

Jedna od tehnika samopomoći današnjice je Emotional Freedom Technique (ETC) ili tehnika emocionalne slobode (EFT) nastala ranih devedesetih godina prošlog stoljeća. EFT je emocionalna verzija akupunkture, u kojoj se, za razliku od klasičnih akupunkturnih seansi, ne koriste igle. Sastoji se iz dva paralelna procesa u kojima se mentalno podesimo na specifičnu temu, dok u isto vrijeme stimuliramo određene meridijanske točke na tijelu tako što po njima tapkamo vrhovima prstiju. Trenutno je vrlo popularni barsi metoda slična EFT tehnici.

Doznaj više o barsi tehnici.

Vježbe za oslobađanje od negativnih misli

  • Prihvati svoje osjećaje - ocijeni negativne misli na skali od 1 do 10. Nakon toga, formuliraj kratke izjave kojima ćeš objasniti zašto se osjećate loše. To će ti pomoći da shvatiš u kakvom si položaju danas i kako ćeš ići prema naprijed.
  • Pojednostavi stvari - dok prstima dodiruješ akupunkturne točke na licu i tijelu, glasno izgovaraj pozitivne poruke. Tapkanje započni od obrva prema vrhu nosa, zatim od područja oko očiju do usana. Nastavi preko ruke na mjestu gdje se nalaze naramenice grudnjaka. Ponavljajte ovaj postupak koliko god smatraš da je potrebno.
  • Razmišljaj drugačije - kada negativne misli na skali dosegnu ocjenu pet, pristupi im na drugačiji način. U ovom koraku kreiraj pozitivne fraze.

Bockanjem do nižeg krvnog tlaka?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.