Psiha i seks 03. svibnja 2016.

Vježbanje povećava seksualnu želju

Seksualna_Želja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rezultati redovitog vježbanja su višestruki, a uključuju bolje raspoloženje, viši stupanj energije i jači osjećaj privlačnosti. No, zanimljivo je da fitness ili gotovo svaki trening na kojem se preznojimo utječe na libido i potiče na seksualnu akciju. Drugim riječima, vježbanje može povećati fizičku kondiciju, a ujedno i seksualnu želju

Muškarci i žene osjećaju seksualno uzbuđenje netom nakon vježbanja

Prema posljednjim istraživanjima gotovo polovica anketiranih tvrdi da su veća tjelesna snaga, vitkije tijelo i zategnuti mišići odličan poticaj za redovito vježbanje. No čak sedamdeset i pet posto ispitanika kaže da redoviti kardio ­treninzi također povećavaju seksualnu želju i tjelesnu spremnost za češće seksualne odnose, što bez sumnje poboljšava seksualni život. I muškarci i žene kažu da osjećaju najveće seksualno uzbuđenje i raspoloženje za seks netom nakon vježbanja.

Utječu li povećana tjelesna težina i fizička aktivnost na privlačnost?

Gotovo polovina ispitanih žena tvrdi kako bi zamjetno povećanje tjelesne težine partnera narušilo njegovu privlačnost. S druge pak strane, gotovo svi muškarci kažu kako im ne smeta promjena težine kod partnerice. Tjelesna kondicija i zategnuti mišići važan su faktor u igri zavođenja. Više od polovine anketiranih muškaraca izjavili su da preferiraju fizički aktivne žene, dok većina žena smatra kako su kod muškaraca važnije druge kvalitete kao što su: inteligencija, smisao za humor i suosjećajnost.

Tjelesna spremnost može podići samopouzdanje

Razina tjelesne spremnosti izravno utječe na osobni osjećaj privlačnosti (za drugi spol). Tjelesna aktivnost potiče stvaranje endorfina u mozgu, a oni opuštaju i poboljšavaju raspoloženje. To su osnovni preduvjeti za mentalno stanje u kojem se postiže potpuno seksualno uzbuđenje. Ipak, to ne znači da su redoviti treninzi jedini preduvjet za postizanje seksualnog zadovoljstva. Naime, radi se o tome da je užitak u seksu veći kada osjećaš i fizičke i mentalne koristi tjelesnih aktivnosti. Tjelesna spremnost i dobar izgled također podiže samopouzdanje. Naprosto zračiš sigurnošću, zbog čega si svom partneru još privlačniji.

Saznaj koliko bi seks trebao trajati!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.