Psiha i seks Moje emocije 24. lipnja 2023.

Suosjećajni rakovi znaju biti teške naravi, a ovo je 5 njihovih negativnih osobina

Suosjećajni rakovi znaju biti teške naravi, a ovo je 5 njihovih negativnih osobina. Slažeš li se?
Foto: shutterstock Duboko ispod površine nazire se tajanstvena strana koja može biti mračna i opasna, nešto što obično ne povezujemo s veselim osobinama rakova.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Senzualni, intuitivni i emocionalni, u dubini duše rakovi su uvijek jedan od najsuosjećajnijih horoskopskih znakova. Unatoč tome, postoje neke negativne osobine raka kojih trebaš biti svjesna.

Rođeni tijekom ljetnih mjeseci, oni su prvi od vodenih znakova. No, duboko ispod površine nazire se tajanstvena strana koja može biti mračna i opasna, nešto što obično ne povezujemo s veselim osobinama rakova. Kao prijatelji, izuzetno su susretljivi i brižni, uvijek spremni ponuditi savjete i slušati naše brige. Kao ljubavnici, posvećeni su svim partnerovim željama i njihovoj sreći. Vođeni su Mjesecom u astrologiji, što ovaj horoskopski znak čini jednim od najvećim empata, dajući im veliku emocionalnu dubinu. Kad je rak u blizini, teško da ćete ikad osjetiti bilo kakvu usamljenost ili nelagodu. Oni će štititi i čuvati osjećaje svih ljudi do kojih im je stalo. No, negativne osobine raka koje ćemo navesti rijetko se pokazuju, a mogli biste se i iznenaditi - pa da vidimo koje su to, prema YourTango.

Možda te zanima... Rak: Tipične osobine i zašto ih je dobro imati blizu Psiha i seks

Preosjetljivi su

Horoskopskim znakom raka vlada voda, a poput ostalih vodenih znakova (škorpion i ribe), rakovima također upravlja Mjesec. Vođeni Mjesečevim fazama, ti će znakovi često imati snažne promjene u emocionalnom izrazu i raspoloženju. Mogu prijeći od ekstremne sreće i veselog raspoloženja do još ekstremnije tuge i plača u tren oka! No, ipak još uvijek je poznato da pokazuju veliko razumijevanje za druge, ali također očekuju veliko razumijevanje zauzvrat. Čim ih nešto jako pogodi i uznemiri mogu postati emotivni i patetični. Također se ljute kad ih se u tim trenutcima ne shvaća ozbiljno.

Znaju biti osvetoljubljivi i neraspoloženi kada nije po njihovom

Kad se rakovi ne susreću sa suosjećanjem i empatijom, skloni su izražavanju negativnih strana svoje osobnosti. Oni mogu postati osvetoljubivi u potrazi za uzajamnošću. Poznato je da rakovi postaju ćudljivi i neraspoloženi dok ne dobiju što žele. Zato oprezno s rakom kada stvari ne idu onako kako je on to zamislio.

Često ih se optužuje da su sumnjičavi

Rakovi mogu biti vrlo sumnjičavi kad nisu svjesni svega što se oko njih događa. Ispitat će vas o svim malim detaljima i neće se ustručavati provjeriti bankovne izvode ili vaše SMS poruke kako bi se uvjerili da ne lažete. To proizlazi iz straha da će biti odbačeni, napušteni ili neželjeni. Sumnjat će u tuđe namjere sve dok se dosljedno ne pokaže što oni oko njih namjeravaju učiniti. 

Ponekad ćete primijetiti da znaju biti veliki pesimisti

Kad se suoče s neuspjesima ili mogućnošću gubitka, rakovi su skloni biti pesimisti. Dopustit će negativnim mislima da ih obuzmu kao rezultat nesigurnosti koju imaju. To je zato što se rakovi boje suočavanja s odbijanjem u životu. Često će izraziti svoje negativne poglede na situaciju i vrlo su neskloni pozitivnom razmišljanju kada se nađu u problemu.

Rak postaje manipulator kada želi nešto što ne može imati

Jedna od rakovih skrivenijih osobina je da mogu biti vrlo spretni manipulatori kad to trebaju. Budući da su uvijek puni razumijevanja, oni točno znaju što treba reći i učiniti da dobiju što žele. Iako imaju tendenciju biti neraspoloženiji kad im ne ide kako treba, ako predugo vremena prođe, a i dalje nisu ostvarili ono što žele, stvorit će to pod svaku cijenu!

Možda te zanima... Što očekuje svih 12 astroloških znakova u razdoblju raka? Psiha i seks

Unatoč njihovim negativnim osobinama ličnosti, njihova staklena srca treba čuvati jer kad steknete rakovo povjerenje, primit ćete veliku količinu naklonosti i ljubavi. Ipak, treba se znati i nositi s njihovom emocionalnoj naravi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.