Psiha i seks Seks i veze 22. siječnja 2021.

Što to znaju žene koje dobivaju muško poštovanje?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osjećaš li ponekad da bi mogla biti vani cijeli dan, a da tvoj dečko ili ipak muž uopće ne bi primijetio da si otišla? Misliš li da on ne uočava sve stvari koje radiš za njega?

Žene sve više osjećaju da ih partneri ne cijene dovoljno. Ali, s druge strane muškarci kukaju da kad se potrude žene to ne primijećuju. Pa, što je ovdje pravi problem? I kako možemo izbjeći da jedni druge uzimamo zdravo za gotovo? Naime, evolucijska je stvar da muškarci imaju prirodnu potrebu za lovom, okupljanjem i preživljavanjem dok žene imaju potrebu da budu brižne, nježne i pažljive.

Peter Spalton stručnjak za ljubavne odnose kaže: 'Muškarci vole uzbuđenja i izazove. Kad pronađu partnera, potjera je gotova, pa svoju energiju ulažu u stvari poput karijere, sporta ili nekog drugog interesa. Ne shvaćaju da još uvijek trebaju raditi na zadržavanju svog partnera.' Ako se osjećaš nedovoljno cijenjeno od strane svog muškarca, vrijeme je da kreneš u akciju. 'Moraš razmisliti o tome što možeš učiniti da pridobiješ pažnju svog muškarca - jer o tome se zapravo i radi', kaže Peter.

Goodtoknow donosi ti 8 jednostavnih stvari koje možeš učiniti kako bi te tvoj izabrani muškarac bolje razumio te više poštovao.

Čini manje

Peglaš mu košulje, pereš odjeću, pripremaš večeru i još mnogo toga? Stop! Što više činiš, više ćeš mu dopustiti da se on opusti i ne pomakne ni prstom. Ovo nije sebično ili zlobno - ovo je samo dio čovjekove prirode. Reci mu da mora nešto moći i znati sam, jer imaš previše posla ili želiš provesti vrijeme radeći nešto drugo. Jednom kad počne raditi stvari sam za sebe, shvatit će koliko radiš za njega!

Voli sebe više

Samopouzdanje je seksi. Muškarci više vole i cijene žene koje vole svoje tijelo. Nosi seksi donje rublje ili svoju omiljenu odjeću, nalakiraj nokte, napravi nešto zbog čega ćeš se osjećati ženstveno i pogledaj kakav ćeš odgovor dobiti.

Možda te zanima... Što od veze žele žene, a što muškarci i kada se osjećaju voljenima? Kolumne

Budi sebična

Lako je ući u rutinu u kojoj ti radiš sve, ali na kraju nećeš imati vremena za sebe i osjećat ćeš se ogorčeno. Vrijeme je da budeš sebična i odvojiš malo vremena za sebe. Zamoli svog partnera da na neko vrijeme preuzme brigu o djeci kako bi mogla raditi nešto što dugo želiš, a ne stigneš. Ako jasno izraziš svoje želje i stavove, potaknuti ćeš svog muškarca da te cijeni. Više će te i doživljavati kao pojedinca i nekoga tko ima svoje interese.

Igraj "hard to get"

'Muškarci vole juriti, i malo se potruditi', kaže Peter Spalton. ‘Predloži večeru za dvoje u restoranu i flertuj s njim. ‘Ali malo se zaigraj kako bi zakuhala situaciju, a on će ti jesti iz ruku do kraja večeri’

Izgradi vlastito samopouzdanje

Općenito govoreći, žene ulažu više napora u izgradnju povjerenja prema svojim partnera, umjesto u sebe - ponekad nam treba malo povećanja vlastitog samopouzdanja jer to ne dobivamo od naših partnera. Najbolji temelj za samopouzdanje je naše vlastito odobravanje sebe, a ne odobrenje od partnera, drugih muškaraca, drugih žena ili onoga što mediji kažu. Poduzimanje dječjih koraka put je naprijed. Započni razmišljanjem o jednoj stvari u kojoj si dobra ili koja ti se najviše na tebi sviđa. Podsjećaj se svaki dan dok zaista ne povjeruješ.

Pusti ga da bude muško

Muškarci vole djelovati i biti proaktivni, a djelima pokazuju da im je stalo. Vrijedno radi jer ti želi pružiti sigurnost i pokazati da te voli, a ne samo zato što voli svoj posao. Shvati da je to jedan od najboljih načina na koji pokazuje da mu je stalo i daj mu do znanja da cijeniš način na koji on pruža sve obitelji. To bi trebalo dovesti do toga da ti ukaže više poštovanja i potaknuti sretniju vezu.

Možda te zanima... Jedan muškarac nabrojao je 9 razloga zbog kojih je 'lud' za svojom partnericom Psiha i seks

Prihvati njegove komplimente

Ako ste dugo zajedno i nemaš samopouzdanja, automatski komplimenti manje vrijede. Tvoj bi muškarac mogao reći: "Izgledaš lijepo u tome", a ti mu odgovoriš: "Ma to je samo stara stvar, preuska je, previše labava, pogrešne boje itd." Ovakva reakcija čini da se on osjeća odbačenim i možda misli da ti nema smisla dijeliti komplimente. 

Flertuj 

"Većina žena vrlo dobro koketira i zadirkuje, ali kad navikne na život u vezi gubi tu naviku. Žene u rukavu imaju 52 trika za koketiranje, muškarci samo 10. Iskoristite svoju moć zavođenja", kaže Peter.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.