Psiha i seks Seks i veze 13. prosinca 2019.

Što je igra s voskom i kako će ti ugrijati seksualni život?

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rutina u spavaćoj sobi ono je što želiš izbjeći, a igra voskom možda je ono što će začiniti, ali i ugrijati tvoj seksualni život i vratiti ga na pravi put.

Igra voskom uključuje kapanje voska iz svijeće na partnera, nakon čega ga tvoj partner kaplje na tebe ili ti to sama radiš. „To je poigravanje osjetilima“, rekao je doktor i seksualni terapeut Neil Cannon iz Denvera, za Woman's Health.

Igru voskom obično koriste partneri koji uživaju u igranju sadističkih i mazohističkih uloga. No, čak i ako nemaš takve seksualne preferencije, Cannon kaže da je igra voskom veoma jednostavna i možeš ju prilagoditi vlastitim željama kako bi ti seks bio što uzbudljiviji. Igra voskom dobar je odabir ako želiš probati nešto "nestašno" ili ako želiš eksperimentirati s malo peckanja ili boli, ovisi o osobnom pragu tolerancije.

Možda te zanima... 4 mala trika uz koja možeš otkriti partnerove seksualne fantazije Psiha i seks

Budući da ona uključuje svijeće, koje uključuju vatru, prvi korak je educiranje sebe kako ne zapaliti stvari i očuvati ih, a u nastavku teksta otkrit ćemo ti kako da to napraviš.

Što se točno događa za vrijeme igre s voskom?

Kao što smo već naveli, esencijalne stvari za igru s voskom su - svijeća i vatra. Možeš eksperimentirati tako da određuješ iz koje blizine odnosno daljine želiš da ti vosak kaplje na kožu. Vosak koji kapa s veće udaljenosti ima malo više vremena za hlađenje, kaže Cannon. Nadalje, on navodi kako za neke nije uopće stvar u toplini i količini voska koji kapa po erogenim zonama - leđima, grudima, vratu, penisu i vagini, već njih uzbuđuje osjećaj njegovog ljuštenja s kože kada se jednom ohladi.

Za druge je pak u pitanju kapanje novog, toplog voska na njegov već ohlađen sloj na koži. Također, neki vole nositi i povez na očima za vrijeme igre s voskom kako bi doživjeli i element iznenađenja jednom kada on kapne.

Ako ti se sve to čini previše, možeš pokušati izmjenjivati ​​vruće i hladno unoseći led u mješavinu i provlačeći ga po koži nakon ili tijekom igranja voskom. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kako se pripremiti za igru ​​voskom?

  • Pripremi kožu - Cannon navodi kako je priprema najbitnija. Uzmi vremena i pripremi svoju kožu uz pomoć losiona ili ulja tako da se vosak lakše čisti i da ne izazove iritaciju. Prethodno brijanje također je dobar potez kako se vosak ne bi zapetljao u dlačice.
  • Vrsta svijeće - Ono što također treba uzeti u obzir je i vrsta svijeće. Velike su šanse da nova, blistava mirisna svijeća od lavande koju imaš na kuhinjom stolu neće učiniti ono što je potrebno u igri s voskom. Prejako će gorjeti, vosak će biti prevruć i opeći će kožu.  Umjesto toga, kupi mekanu masažnu svijeću namijenjenu interakciji s tijelom ili onu napravljenu od parafina ili soje.
  • Ukloni zapaljivo - Nakon što pripremiš kožu i svijeću, još uvijek nije vrijeme za prelazak na igru. Važno je da oko sebe ukloniš stvari koje su zapaljive kao što su alkohol ili lak za kosu. Možda zvuči ekstremno, no vjerujem da ne želiš da ti vatrogasci moraju probijati ulazna vrata dok se ti nalaziš gola pod plahtama.
  • Tolerancija na bol - Posljednja stvar koju moraš učiniti je otkriti svoju toleranciju na bol, navodi Cannon. Prije igre s partnerom testiraj vosak na stražnjoj strani ruke ili na ručnom zglobu kako bi bila sigurna da ti temperatura odgovara. Zatim ga testiraj na partnerovoj ruci, čak ako se i slažete da vam vosak nije prevruć, testirajte ga i na drugim područjima tijela kako bi se sigurno i opušteno mogli upustiti u igru.
Seks-Veza Možda te zanima... 7 seks faza u životu svake žene Psiha i seks

Što kada je sve spremno?

Jednom kada dođe vrijeme za početak igre s voskom, pobrini se da držiš svijeću najmanje 15 centimetara od tijela kako ne bi zapalila nešto ili opekla sebe ili partnera. No, moraš paziti i da svijeću ne udaljiš previše od mjesta na koji želiš da kapne kako bi izbjegla prskanje vrućeg voska sa strane, na krevet i drugi dio tijela. Ako dođe do bilo čega iznenadnog, ugasi svijeću i stavi ju sa strane. Najmanji problem ju je ponovno zapaliti.

Ako u bilo kojem trenutku vosak počne biti neugodan, odmah reci partneru kako bi on mogao prestati. Komunikacija je glavni prioritet tijekom igranja voskom i svih seksualnih iskustava, navodi Cannon. 

Što nakon završetka?

Nakon seksa i igre s voskom, naravno, dolazi maženje i razgovor. Svakako s partnerom porazgovaraj o tome da li mu se svidjela igra i želi li što promijeniti kako bi vam sljedeći put bio još bolji.

Možda te zanima... Eksplicitan seksualni dnevnik nakon trogodišnjeg celibata Psiha i seks

Nakon toga dolazi čišćenje. Svakako pričekaj da se vosak ohladi prije nego ga kreneš uklanjati s površina jer tako će se lakše odvojiti. Što se tiče tijela, vosak s njega možeš ili također odstraniti nakon što se osuši ili ga ukloniti mokrim ručnikom.

I zapamti - ako ti od prve igra voskom ne uspije, nemoj odustajati! Praksa je najbolji način za učenje.

Sretno i zapamti da to činiš na vlastitu odgovornost.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      damir_znalac

      Ako želite imati pasivni prihod pogledajte https://brzawebzarada.com/ Čovjek zna što govori.Govorim iz vlastitog iskustva. Izgubiti možete samo 5 minuta vašeg vremena.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.