Psiha i seks 02. lipnja 2016.

Strah od spolno prenosivih bolesti

Zdravlje_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoje opravdani razlozi za brigu budući da je broj slučajeva oboljelih od spolnih bolesti u porastu. Nažalost, infekcija se ne može odmah otkriti, već je potrebno da prođe bar tjedan dana prije testiranja na klamidiju ili gonoreju, i plus tri do sedam dana dok ne stignu rezultati. Spomenute infekcije uspješno se liječe terapijom antibioticima, ali ako se ništa ne poduzme, mogu izazvati trajna oštećenja reproduktivnog sustava i narušiti sposobnost začeća

Tri mjeseca nakon ovih analiza, treba napraviti i test na hepatitis, sifilis i HIV, jer je za njihovu manifestaciju u organizmu ipak potrebno duže vrijeme. Također, ako se ne koristi kontracepcijska sredstva poput pilula ili spirale, kondom je najbolje rješenje. Naime, kondomi pružaju najviši stupanj zaštite jer osim što štite od začeća, sprječavaju i širenje spolno prenosivih bolesti te ih je uvijek potrebno imati pri ruci.

Saznaj više o novom kondomu koji štiti od virusa!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.