Psiha i seks Seks i veze 27. lipnja 2021.

'Smršavila sam, a s kilama je nestao i svaki osjećaj tijekom penetracije'

Foto: shutterstock Zamišljena žena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neugodno mi je pričati o tome s partnerom, ali mislim da nam je oboma savršeno jasno da se u našem seksualnom životu nešto značajno promijenilo i to na gore.

"Imam 38 godina i u dugoj sam i sretnoj vezi. Iako nikada nisam doživjela orgazam penetracijom (samo predigrom) i dalje sam uživala u tom dijelu seksa. No, u posljednje vrijeme, jedva da osjećam bilo kakvu senzaciju tijekom penetracije, mislim da da je to osjetio i moj partner. Kažem 'vjerujem', jer mi je neugodno s njim razgovarati o tome. Ali po njegovoj reakciji vidim da seks nije isti kakav je bio. Je li ovo česta situacija kako žene stare? Mogu li išta učiniti drugačije? U posljednje sam vrijeme smršavjela oko deset kilograma i mislila sam da će seks postati bolji s gubitkom kilograma. Isprobala sam različite položaje i zadnjih nekoliko tjedana radila vježbe za zdjelicu", napisala je Guardianova čitateljica, a seksualna terapeutkinja Pamela Stephenson Connolly joj je dala odgovor:

Stvari koje se mogu dogoditi nakon seksa Možda te zanima... Žene otkrivaju u kojoj pozi najlakše dožive orgazam Psiha i seks

"O tome morate razgovarati sa svojim partnerom, pa pokušajte nadići nelagodu. Budite dovoljno hrabri da razgovarate s njim i postavite to kao temu kojom se oboje morate baviti zbog svog seksualnog života i svoje veze općenito. Zamolite ga da vam pomogne razumjeti koje je promjene možda primijetio i kako je to moglo utjecati na njegov seksualni odgovor, zadovoljstvo, pa čak i sposobnost uzbuđenja i ejakulacije. Kako on uistinu osjeća vaš gubitak kilograma? Pomozite mu da se osjeća dovoljno sigurno da vam to kaže. Možda će mu trebati vremena da se navikne.

Možda te zanima... 9 stvari koje treba znati o zdjelici kako bi vagina ostala u formi Psiha i seks

Započnite taj razgovor dajući mu do znanja koliko uživate u vođenju ljubavi s njim i da to želite sačuvati. S vašeg gledišta, mogu postojati medicinski razlozi povezani s gubitkom kilograma koji bi mogli utjecati na vaše fizičko uzbuđenje, poput hormonalnih oscilacija. Hormoni mogu utjecati na smanjeno vlaženje vagine pa bilo dobro posavjetovati se s ginekologom. Uzrok mogu biti i psihološki problemi. Za neke ljude partnerovo mršavljenje može se doživjeti kao gubitak, izazvati tjeskobu ili podsjetiti na bolest voljene osobe. Što god da jest trebate s partnerom pričati o tome."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.