Psiha i seks Seks i veze 15. lipnja 2017.

Smijem li imati seksualni odnos prije ginekološkog pregleda?

Foto: Thinkstock Tehnika kokosovog oraha pruža puno zadovoljstva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti odgovore na pitanja: što ako tvoj partner ima herpes i kolika je opasnost da se i ti zaraziš, zašto je samo malom postotku žena dovoljna penetracija za postizanje orgazma i kada smiješ imati zadnji odnos prije odlaska ginekologu?

Ako partner ima herpes postoji li opasnost da se i ja zarazim?

Vjerojatno ne, ako se pridržavaš ovih pravila: koristi kondom pri svakom seksualnom odnosu i apstiniraj od seksa kada se kod partnera pojavi herpes (muškarci obično predosjete izbijanje herpesa). Ipak, nemoj kriviti partnera – gotovo svaka peta osoba pati od herpesa. Ako osjetiš peckanje, svrbež ili primijetiš leziju, obavezno se obrati ginekologu.

Nemogućnost postizanja orgazma kod muškarca

Hoće li rezultati ginekološkog pregleda biti nepouzdani, ako vodim ljubav noć prije pregleda?

Ne, ako je svrha odlaska liječniku razgovor o načinu kontracepcije ili ublažavanju simptoma PMS-a. Ali, ako se radi o vaginalnom pregledu i uzimanju uzorka za Papa-test, suzdrži se od odnosa 48 sati. Lubrikant, sperma, čak i otečenost sluznice vagine i grlića maternice zbog penetracije mogu otežati prikupljanje i detektiranje promjena u stanicama (svrha Papa-testa).

Zašto mi samo penetracija nije dovoljna za postizanje orgazma?

Jedini način da muškarci shvate da se većina žena neće onesvijestiti od užitka pri pogledu na penis u erekciji, kao i da žene prihvate da je u redu ako ne dožive vrhunac tijekom seksualnog odnosa, jest da se suoče s osnovnom činjenicom, koja glasi da je samo penetracija rijetko dovoljna. I to je vjerojatno najvažnije saznanje i za tebe i za njega kako bi  ostvarili zadovoljavajući seksualni život. Ali, što je s onih 30 posto žena kojima je dovoljna samo penetracija da bi doživjele orgazam? Postoji nekoliko teorija koje objašnjavaju kako žene mogu doživjeti orgazam samo penetracijom. Uglavnom to ovisi o anatomiji (položaju klitorisa) i seksualnim pozama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.