Psiha i seks 25. svibnja 2021.

Slab je muškarac koji probudi u ženi ljubav bez namjere da je voli

Foto: shutterstock Gubila je samopouzdanje i trpjela uvrijede i na kraju se teđko razboljela
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Biti zaljubljen najljepši je osjećaj koji ti daje vjetar u leđa. No, što kada se taj vjetar pretvori u oluju koja vodi do ljubavnog brodoloma?

Cassie Fox za Your Tango dijeli majčino teško ljubavno iskustvo prema čovjeku koji joj nikada nije pružio ljubav kakvu zaslužuje. Bio je mnogo mlađi od nje i tipični primjer nezrelog muškarca. Varao je, lagao i vrijeđao. Svakoga dana njegove grube riječi lomile su joj i razarale vlastito samopouzdanje, do te mjere da je izgubila vjeru u sebe. Počela je vjerovati da nije dovoljno dobra za njega. Svjesno mu je opraštala afere s drugim ženama. Budila se uplakana u sred noći i zvali kći i govorila joj kako osjeća miris druge žene na njegovoj koži. Obećavao joj je da će se popraviti, ali svaka riječ koja je izlazila iz njegovih usta bila je samo obična laž. Bolje rečeno manipulacija. Znao je da ga voli i da ga ne može tako lako ostaviti. Voljela ga je, a pritom je uništavala sebe. Prešla mu je i preko toga što je s drugom dobio dijete jer je znala kako mu ga ona u svojim godinama ne može podariti. Tek kada je, nažalost, oboljela od terminalog karcinoma shvatila je svoju vrijednost, smisao života i značenje prave ljubavi. U nastavku pročitaj cijelu ispovijest.

Kad je moja mama imala 49 godina, udala se za 18 godina mlađeg muškarca. Da, znam, ogromna razlika u godinama. Ali ovo nije priča o tome kako je to sve zajedno bilo zbrkano, iako je nesumnjivo bilo. Ovo je priča o tome koliko je on bio kaotičan i koliko je zapravo povrijedio moju mamu, a također je i upozorenje za one žene koje još uvijek imaju vremena promijeniti stvari. Četvrti suprug moje mame rođen je zao.

Zapravo nije važno što je zloća kolala njegovim krvotokom ili što mu je osobnost bila poput trule kore banane - moja je mama na nju skliznula i pala toliko teško da joj je slomilo svaku kost u životu. Godinama je bila na klimavim nogama, ali on je bio poput ponornice ispod nje, taman da je cijelu proguta. Kako? Pa, na milijun malih načina. Svakog dana njegove riječi padale su u njezine pukotine, otkidajući najmekše dijelove nje, stvarajući najružniju vrstu erozije.

'Unatoč tome što me je partner zlostavljao, bila sam u njega i dalje zaljubljena'

Ono što valovi čine stijenama i obalama tijekom stoljeća, učinio joj je za samo nekoliko kratkih godina, neprestano udarajući njezino srce, njezin osjećaj vlastite vrijednosti rušio se poput pijeska kroz ruke. Lagao je, varao i izluđivao je. Zvala me u dva sata ujutro, kuneći se da je osjetila miris još jedne žene na njegovoj odjeći. Nije pogriješila, ali čak i kad je napravio drugoj dijete, ona je ostala.

Ostala je jer ga je voljela - a to je bilo najgore od svega

Jer postoje ljudi na ovom svijetu koji će u tebi probuditi neku vrstu proklete ljubavi, izvlačeći je iz tijela uz glazbu koja zvuči kao obećanja, ali svaka je nota laž. Moja majka se osjećala nemoćno boreći se protiv toga i predala se ponoru. Mjesecima ili možda čak godinama hvatala se za sitnice: držanje ruku i pažljivo vođenje ljubavi, nasumična djela promišljenosti, obljetnice koje se pamte i slave. Ali na kraju, neizbježno, sumnje tanke kao šapat počele su se vrtjeti iznad njezine glave dok je ležala u krevetu pokraj njega. Odjednom je djelovao drugačije. Mirisao je drugačije. Ljubazni osmijeh koji je nekoć zapalio leptiriće u trbuhu sada joj je ledom puzao po kralježnici. 

Hvala ti što si me ostavio na vrijeme, tako da sada mogu pronaći sebe

Riječi su ostajale prazne čak i kada je provodila vrijeme u njegovom naručju. Znala je da sebi čini lošu uslugu time što ne odlazi, svakodnevno sudjelujući u zločinu protiv sebe kada se budila pored njega, ali jednostavno se osjećala beznadno protiv sile ljubavi koju je i dalje nesebično osjećala.

I nije stvar u tome što je on nikada nije planirao voljeti - jednostavno je nikada nije namjeravao voljeti na pravi način

Crne ruže koje je osjećala kako cvjetaju u njezinim prsima prvih nekoliko puta kad ju je dodirnuo - nisu prava ljubav. To je samo način na koji ju je hipnotizirao. A tek kad znaš da si hipnotizirana, to slama moć koju muškarac ima nad tobom. Možeš zanemariti pokoju riječ, odmahnuti rukom. No, zastor se vremenom sve više otkriva, otkrivajući ga kakav uistinu jest. On je kukavica, smanjuje se prema svjetlu, očajnički pokušava zadržati iluziju. Prava ljubav, vrsta ljubavi koja traje, živi u svjetlu, ne skriva se od toga.

Možda te zanima... Kako privući pravu ljubav i prestati birati pogrešne muškarce Psiha i seks

Mojoj je mami trebalo da oboli od terminalnog karcinoma da nauči svoju vrijednost, da razbije čaroliju opsjednutosti kojom je uspio vezati za sebe. Ali ti ne moraš čekati nešto tako traumatično. Ako ti je muškarac pokazao tko je, onda mu vjeruj. Vjeruj mu i odšetaj. Bolja si od riječi koje on koristi poput užadi da te veže. Zaslužila si ljubav koja sja poput sunčeve svjetlosti. Odveži se i idi je pronađi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Deleted user

      Takav je Dubravko Pulig, nebi ga se moglo bolje opisati. Ima ženu s kojom živi, a šepuri se svuda po internetu, poslu,..užas, bježte od zla!!!!!!!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.