Psiha i seks Moje emocije 07. rujna 2017.

Reese Witherspoon: "Bježi od muškarca koji se ne može nositi s tvojim ambicijama"

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Može se reći da je ovo godina oskarovke Reese Witherspoon, glumila je u hit serije kuće HBO "Big Little Lies" te je za ulogu Madeline Mackenzie nominirana za nagradu Emmy, a u ožujku je počela snimati novi film "A Wrinkle in Time" , a za svoj posljednji film, romantičnu komediju "Home Again" dobila je pohvale kritike.

U časopisu Glamour, objavila je kolumnu u kojoj je pisala o neravnopravnosti među spolovima u zabavnoj industriji i iznosi zašto bi žene trebale biti ambicioznije. Kolumnu počinje prisjećanjem na svoje početke : "Sjećam se kada sam prije 15 godina došla na audiciju u Los Angeles i vidjela puno mladih djevojaka koje čekaju za audiciju za uloge u kojima ne izgovaraju niti jednu riječ. Kad sam kasnije došla na set shvatila sam da od svih prisutnih žena samo ja imam ulogu u kojoj i govorim. Osim toga na setu sam bila okružena sa 150 muškaraca koji su radili različite poslove od snimatelja do redatelja i opet nije bilo niti jedne žene."

Možda te zanima... Pouzdani znakovi da partner želi prekid veze ili braka Psiha i seks

Witherspoon piše da nikad kao sada 2017. nije bila okružena s toliko žena u filmskoj industriji i da je to hrabri i daje smisao njenom nastojanju za bolje pozicioniranje žena u filmskoj i televizijskoj industriji, ali i da još toliko toga treba napraviti po tom pitanju. 

 

#TBT to filming the final episode of #BigLittleLies with these wonderful ladies 💖🎬 #ElvisAndAudreyParty #BehindTheScenes #OnSet

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

"Radi se o tome da se možeš žaliti, osjećati se loše zbog te neravnopravnosti, ponekad se i sama osjećam tako. Ljutnja me preplavi i dođe duboko iz moje nutrine. Ali moja majka mi uvijek kaže: 'Ako nešto želiš učiniti, učini to sama.'"

Tako je "tjerana" vlastitom ambicijom i majčinom savjetu, Witherspoon pokrenula vlastitu produkcijsku kuću, zahvaljujući kojoj može ispričati priče koje želi. Od tada je producirala filmove u kojima su žene u središtu, kao što su "Wild" i "Get Gone". Oba filma su bila nominirana za nagradu Oscar 2015. godine.

Reese_1_1 Možda te zanima... Reese Witherspoon ovisna o jogi Fitness

Nakon 15 godina uspona i padova, njezin savjet ženama je nedvosmislen: "Sve što možemo učiniti kako bismo dovele do promijene je da naporno radimo. Ono što radiš, radi dobro i makni se od onih koji smatraju da je uspjeh stvar sreće. Također otiđi od muškarca koji ne može podnijeti tvoju ambicioznost. Mi žene moramo odraditi svoj dio i promijeniti percepciju da su žene koje imaju strast i ambiciju u poslu sebične", napisala je Witherspoon.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.