Psiha i seks Moje emocije 25. srpnja 2017.

Razlika između iskrene ljubaznosti i 'dragosti' postoji

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi ponekad trebamo potvrdu naših prijatelja za sve što mislimo, osjećamo ili radimo. No, Kristen Bell nedavno je napisala esej za Cosmopolitan u kojemu ističe razliku između ljubaznosti i "dragosti". Njezin muž Dax Shepard pomogao joj je doći do tog zaključka dajući joj "zdravu dozu iskrenosti".

Kristen u svom eseju piše o nečemu što bismo svi trebali čuti: jedini put ka pravoj ljubaznosti uključuje prave istine i volju da ih kažemo svojim najbližima. Također, ističe i kako je postala izrazito uvrijeđena kada njezin uspjeh nije bio postavljen na razinu drugih glumica. Zanimalo ju je zašto nije dobivala iste uloge kao i druge glumice. Ispričala je to svojim prijateljima, a oni su uobičajeno reagirali: potvrdili su njenu ljutnju i razočaranost.

Kolumna: Tajna sretnog braka - kako živjeti slobodno u dvoje?

Kada je cijelu situaciju prepričala svome mužu Daxu on je odbio biti dio "ženskog partyja sažaljenja". Rekao joj je da je na autodestruktivnom putu i da je jedina osoba s kojom bi se trebala uspoređivati ona sama, to jest, "bivša ona".

 

#tbt to when I cried at our wedding and @daxshepard thought it was really funny.

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell) on

Kristen je opisala situaciju: "Najprije sam bila 'obrambeno nastrojena' očekujući da ću čuti: 'Ne, vrijedna si toga! I trebaš se osjećati ogorčeno'. Ali, nisam trebala nekoga tko će ohrabriti moj osjećaj žrtve. Trebala sam nekoga tko će me maknuti iz vlastite jeke. On mi je pokazao pravu ljubaznost postavljajući se u neugodnu poziciju i govoreći mi ono što sam trebala čuti, a ne ono što sam željela."

Kako izbjeći pogrešne procjene?

Opisuje i kako ju je taj susret naučio razlici između biti ljubazan i drag. "To je bio trenutak kada sam shvatila da ljubaznost i 'dragost' nisu sinonimi. Biti ljubazan više je od osmijeha na ulici ili donacije u humanitarne svrhe. Ljubaznost zahtijeva hrabrost i ranjivost u odabiru iskrenosti s ljudima koji je ne žele čuti."

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.