Psiha i seks Moje emocije 23. kolovoza 2019.

Razdoblje Djevice, što nam donosi ove godine?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sunce se 23. kolovoza udaljava iz znaka vatrenog Lava i ulazi u znak Djevice gdje će ostati mjesec dana.

Dok je Sunce bilo znaku Lavu, svi smo imali priliku bolje se upoznati i osjećati se ponosno i samouvjereno u svojoj koži. Sada Sunce odlazi od svog vladajućeg znaka Lava i kreće se u znak Djevice. Simbolika koja stoji iza naziva "Djevica" uvelike je pogrešno shvaćena. Kad je taj horoskopski znak dobio svoje ime, značenje djevica nije se odnosilo na seksualni kontekst spolnog neiskustva, nego se odnosilo na cjelovitost ličnosti. Biti djevicom značilo je neku vrstu samodostatnosti, pomanjkanje potrebe za uspostavljanje odnosa s drugima.

U starogrčkoj mitologiji i kasnije u antici prije nego što su se počele prakticirale patrijarhalne religije, postojale su djevice koje su bile svećenice i proročice. Bile su poštovane i imale su vlastitu autonomiju. Dakle Djevica u Zodijaku više odgovara tom kontekstu i odnosi se na osjećaj vlastite cjelovitosti.

Možda te zanima... Šaptačica anđelima otkriva: Postoje li uopće srodne duše? Psiha i seks

Djevica zna tko je, zna što mora učiniti, zna svoje prednosti, slabosti i snagu. Djevica nas osnažuje da shvatimo da nam ne treba druga osoba koja nas čini cjelovitima, ne treba nam više stvari, više novca, više uspjeha. Umjesto toga samo trebamo znati voljeti sebe i sjetiti se da sve što trebamo već imamo unutra. 

U vladavini Djevice poželjno se zapitati - što mogu učiniti da se vratim u svoju cjelovitost? Što mogu učiniti da se u sebi osjećam potpunije i cjelovitije? Možda ćeš se također trebati zapitati koje stvari ne podržavaju tvoju cjelovitost i vidjeti gdje trebaš napraviti promjene.

Možda te zanima... Horoskop novca: Koji znakovi imaju najveće šanse za veliko bogatstvo? Psiha i seks


Dok se Sunce kreće kroz Djevicu, ovo nam je posljednja šansa da radimo s energijama ljetnog razdoblja u kojem se nalazimo. Možda ćemo osjetiti potrebu da završimo projekte, uredimo svoje rutine ili možda obratimo više pažnje na zdravlje i dobrobit. Kako se približava ekvinocij, također možemo postati ambiciozniji i osjetiti potrebu za stvaranjem kako bismo što uspješnije završili kalendarsku godinu. 

Ako želiš započeti ili završiti projekt, znaj da će ti Djevica pružiti podršku dajući ti odgovarajuću radnu etiku i pridavanje pažnje detaljima kako bi obavila posao. Jedna stvar koju moramo imati na umu pod energijom Djevice je da ne budemo jako kritični prema sebi. Moramo se sjetiti da težnja za savršenstvom ponekad može biti naš najgori neprijatelj i može nas blokirati u poduzimanju akcija.

Možda te zanima... Horoskop strasti: Kako muškarac voli prema svom astrološkom znaku? Psiha i seks

Djevica vlada i nad probavnim sustavom, pa ćemo možda morati obratiti pažnju na hranu koju jedemo i kako naše tijelo reagira na nju. Možda ćemo također morati razmišljati o svojoj probavi i na energetskoj razini u smislu koje emocije ili promjene nam je teško probaviti? Što nam je potrebno za detoksikaciju i oslobađanje? Kako trebamo postupati da bismo dobili više „hranjivih sastojaka“?

Za vladavine Djevice, svatko od nas će drugačije osjećati njezinu energiju, ovisno o tome gdje se nalazimo u svom životu pa ostani otvorena za nove izazove. Tijekom sezone Djevice 2019. imamo i sudbonosni susret Venere i Marsa koji će se dogoditi 24. kolovoza. Poravnavanje Venere i Marsa je rijedak događaj i poslat će zrake pojačane kreativnosti na Zemlju.

Možda te zanima... Što svaki horoskopski znak misli kada kaže: 'Volim te' Psiha i seks

Venera i Mars su dva kozmička ljubavnika i obično njihov susret pomaže aktivirati ugovore srodnih i blizanačkih duša, ali budući da  se ove godine usklađuju s Djevicom, također se moramo sjetiti njezine simbolike, a to je samodostatnost. Iako je sjajno imati srodnu dušu, to još uvijek ne umanjuje važnost pronalaženja osjećaja neovisnosti i dovršenosti u sebi.

Dakle, dok se krećemo kroz sezonu Djevice 2019. razmisli o povratku vlastitoj cjelovitosti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maria
      Maria

      Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.