Psiha i seks Seks i veze 17. siječnja 2018.

Koliko dana trebaš izbjegavati bivšeg da ga preboliš?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prolaziti kroz prekid uvijek je teško, pogotovo ako ti je ta osoba značila puno u životu. Ako si nedavno doživjela teški prekid veze, imaj na umu da će s vremenom biti lakše i rane će zacijeliti, no moraš pričekati i naučiti se nositi s tom činjenicom.

Mind Body Green portal istražio je provjerene metode kojima se možeš naučiti nositi s prekidom i proći kroz minimalnu emocionalnu štetu na tom putu. Sada kad je gotovo, moraš nastaviti dalje bez obzira koliko to teško bilo, a u tome će ti pomoći sljedeći savjeti.

Od 60 do 90 dana izbjegavaj kontakt s bivšim

Greg Behrendt, američki autor koji je sudjelovao u pisanju scenarija kultne serije "Sex i grad" kaže kako je vrlo važno da ne vidiš svog bivšeg četiri do šest tjedana. Time ćeš si dati vremena da sagledaš sve perspektive i koncentriraš se samo na sebe i svoje potrebe.

Udaljit ćeš se onoliko koliko je potrebno da se ošteti svaka poveznica koju si imala s tom osobom. Iako zvuči teško i bolno, ostati prijatelj s bivšim nakon prekida ili se čuti s njim redovito na bilo koji način će samo otežati tvoj proces prebolijevanja. 

Nemoj romantizirati prošlost

Makar ti bila ona koja je više propatila kroz prekid, nemoj u svojim mislima konstantno reproducirati sretne trenutke koje ste skupa proživjeli. Moraš se udaljiti od svega kako bi sagledala cijelu perspektivu i pustila ono što te vuče u ta sjećanja.

Par630 Možda te zanima... 8 znakova da bi trebala razmisliti o prekidu s partnerom Psiha i seks Srceu Možda te zanima... Zatvaranje srca vodi u prekid veze Psiha i seks

Zaljubi se...u svoj život 

Sada je savršeno vrijeme da se okreneš sama sebi. Pitaj se što si oduvijek htjela napravit a dosad nisi. Zaljubi se u ono što jesi i radiš. Izbaci negativnu energiju i negativne riječi, bilo prema samoj sebi ili bivšem i oslobodi se.

Na taj način postat ćeš ono što si oduvijek htjela i pritom privući ljude iste energije koji će te voljeti zbog same tebe.  

Oprosti

Oprostiti je teško, ali to ne znači da moraš i prihvatiti to što ti je ta osoba učinila. Oprostiš li mu njihove akcije prema tebi, oslobodit ćeš se emocionalnog tereta kojeg je nakupio gnjev u tebi. 

Nemoj ga 'stalkati' na društvenim mrežama

Najbolje bi bilo da ga makneš sa zida na Facebooku, kako ti ne bi iskakale njegove objave i stalno te podsjećale na njega. 

Nemoj ni posjećivati njegove profile na društvenim mrežama listati mu slike i objave jer će samo izroditi spekulacije i sumnju koje će te držati i dalje u prošlosti. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Vjeruj u ljubav

Nemoj se zatvarati pred svima i puštati da te bol preuzme. Vjeru u sebe i novu ljubav, ona će te čekati kada budeš spremna za nju. Zato vjeruj i u životni tok; on je nepredvidljiv, ali sve dok vjeruješ sama u sebe vodit će te pravim putem.

Nemoj previše analizirati

Nemoj stalno vrtjeti razgovore koje ste imali, vagati svaku riječ i testirati ju. Sve što je bilo rečeno i učinjeno je sada gotovo i ništa to ne može promijeniti. 

Stvari su se dogodile upravo onako kako su se i trebale dogoditi

Nauči kako se osloboditi i pustiti pravu ljubav u život kada bude vrijeme za to. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.