Psiha i seks Moje emocije 15. ožujka 2019.

Pročitaj ovo ako ne možeš biti s osobom koju voliš

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš u svome srcu da postoji osoba za tebe. Možda je to jedna osoba ili više njih koje će proći kroz tvoj život. Ali tvoja osoba je definitivno negdje. Znaš da postoji, ali nešto vas sprječava da budete zajedno.I ništa ne možeš učiniti.

Nije važno ako ne možeš do te osobe. Možda je s nekim drugim ili na drugom kraju svijeta. Ali znaš da ti je stalo i želiš biti s njim, a ne možeš. Zakoni fizike rade protiv tebe.

Nesretan_Par Možda te zanima... 24 razlike između dobre i loše ljubavne veze Psiha i seks

Osjećaš se bespomoćno, zar ne?

Ne možeš ništa učiniti da to promijeniš. Ne možeš ništa učiniti da ubrzaš proces. Moraš čekati ili preboljeti. Možda te osoba koju voliš pokušava spasiti od slomljenog srca. To ne znači da se ne raspadaš. I ništa tu ne možeš.

Voliš ga. Patiš za njim. I ništa ne možeš. Možeš sjesti i čekati.

Kako bi bilo da, umjesto da se osjećaš bespomoćno, tražiš neke dobre strane toga? Možeš raditi na sebi i nekim osobnim ciljevima. Volim ovakve situacije vidjeti kao situaciju kakvu su imali likovi Michael Scott i Holly Flax iz serije “U uredu.” Znali su da žele biti zajedno i svejedno su krenuli dalje svatko sa svojim životom. Naravno, oni su još uvijek voljeli jedno drugo. I naravno, na kraju su završili zajedno.

Srce zna da je ta osoba sve što si tražila

Uvijek postoji trunka nade kad nam netko nedostaje, da će sve na kraju biti onako kako treba. To se kosi s našom logikom. Srce kao da vuče mozak i govori mu da treba vjerovati. Koliko god se glupo činilo, srce zna da je ta osoba sve što si tražila i želi da vjeruješ. Želiš vjerovati, ali gdje je tu logika? Sjediš, čekaš i razmišljaš kako bi ljubav trebala biti logična.

Možda uopće nema logike. Možda moraš maknuti logiku da si pojednostavniš. Možda trebaš pustiti stvarima da se dogode. Ne možeš uvijek živjeti u nadi da će se sve srediti jer mora. Ali možeš zadržati tu mogućnost. Da će se riješiti. Ako si kažeš da nikada neće, možda tako i bude. Uzmi si vremena za sebe i ljubav u svome životu. Nikad ne znaš, možeš naći ljubav tamo gdje najmanje očekuješ ili možda shvatiš da je cijelo vrijeme bila tu.

Možda te zanima... Sindrom Takotsubo: Uzrokuje ga ljubavna patnja, a djeluje kao srčani udar Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.