Psiha i seks 22. listopada 2009.

Priznaj si svoje vrline

Sklad2-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jelena Tomašević, voditeljica Škole skladnog življenja objašnjava što je skladan život, zašto su optimizam i samopriznanje ključevi sretnog života i potiče te da teške odnose s drugim ljudima zamijeniš s mudrijim i ljepšim komuniciranjem

Svrha našeg života jest živjeti svaki dan, svaki korak i sva iskustva - svjesno. Teško nam padaju životne situacije koje nazivamo stresnima, kriznima ili pak padovima i porazima. Sve to i jest život.

Istina jest, dakle, da život nosi i lake i ne-lake dane. Životna iskustva nam i služe da bismo rasli i sazrijevali kao ljudi. Jer još smo ljudi, zar ne? Prema tome, bilo bi mudro da prestanemo bježati od strahova, stresnih situacija, nepoželjnih emocija i osjećaja. Sve to je dio života, a prava promjena i svjesno življenje započinju u trenutku kada prihvatimo cijelu sliku točno onakvom kakva ona i jest.

Naša borba, strahovi i otpor prema tim 'negativnim' situacijama su zapravo ono od čega se ne osjećamo dobro, i toliko se promijenila naša percepcija stvarnosti, da sada kao začarani bježimo glavom bez obzira u potrazi za instant-tehnikama i čarobnjacima koji obećavaju laka rješenja.

Mir i sigurnost ćemo početi osjećati kada prihvatimo činjenicu da smo rođeni s ljubavlju koja nam daje sjajnu priliku kako bismo cijelim putem i u svakoj životnoj situaciji učili i rasli. Bez grča, bez strahova sa puno entuzijazma, volje i sigurnosti u uspjeh.

Osobna legenda

A kad odlučite, i Svemir će se urotiti da vam se želja ostvari! I Alkemičar, i Mali princ, i Jonatan Livingston znali su kako, pronalazili su načine, tražili su; lijepo su nam to ispričali i pokazali da se može.

Na nama je da pronađemo svoj jedinstveni način, svoju Osobnu legendu. Taj naš jedinstveni put kojim ćemo obogatiti svijet, čini nas tako čarobnim.

Svijet bez nas bio bi manjkav, nesavršen. Naša ga originalnost, kreativnost i odluka čini posebnim. Ne bojte se otkriti i pokazati sebi i svijetu svoje pravo lice; zbog toga smo tu.

Više informacija o Školi skladnog življenja možeš saznati na broj: 01 36 92 308, ili na e-mail: info@dobarsavjet.com.

Optimizam

Optimizam na koji smo potpuno zaboravili pogonsko je gorivo naše ljepše stvarnosti i naše sretne budućnosti. Već danas imate sve mogućnosti i ključeve skladnog i sretnog života u svojim rukama.

Zašto izabiremo mučne i teške odnose, na nama je da otkrijemo, razotkrijemo i zamijenimo ih ljepšim i mudrijim komuniciranjem.

Odluka je na svakome od nas; odluka da ću ovaj život proživjeti kao sretan, zdrav i zadovoljan čovjek. Znam, često si donio neku odluku, čak i povjerovao da si se promijenio, no vrlo brzo si se vratio starim modelima i navikama.

Sklad koji polako vraćamo biranjem mudrijeg načina komunikacija sa sobom i svojom okolinom, pruža zadovoljstvo i daje novu snagu za dalje, no za njega treba vremena i strpljenja, ne gubite nadu, možete vi to. Ja znam da možete, možemo svi.

Samopriznanje

Ovo iskustvo koje smo dobili na dar, naš je život od prvog do zadnjeg daha… Svaki naš dan je Bogom dana prilika za nove i nove pobjede i brušenje naših dijamanata – našeg srca i nas samih.

Koliko ćete biti lijepi ljudi s kojima je lijepo podijeliti dio puta, odlučujete samo vi. Sve ostalo smo već probali i nismo baš bili sretni i zadovoljni, zar ne?

Za sve vaše pobjede i uspjehe sada je došao trenutak istine, trenutak u kojem si napokon valja dati velike i prave pluseve, pohvaliti se i priznati si: Hej, pa ja sam to super odradio/la! Pohvala i samopriznanje (jer jedini vi znate kako je bilo teško i koliko je trebalo strpljenja...) dugo su čekali da dođu na red. Dakle, priznajte si svoje vrline, pobjede i napredak!

Ja vjerujem u vas i više no što vi danas možete osjetiti vjeru. Hajde, odlučite i krenite u promjene!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.