Psiha i seks Moje emocije 06. veljače 2017.

Prijatelji su braća i sestre koje sami biramo

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Život bi bio nezamisliv bez pravih prijatelja s kojima dijelimo naše uspone i padove. Biti prijatelj je vještina koju razvijamo tijekom čitavog života, u čemu ti može pomoći radionica "Prijateljstvo - most između duša", koju 10. veljače organizira Nova akropola.

Cijeli život tragamo za pravim, istinskim prijateljem. Ako ga i nađemo, potraga ipak ne prestaje. Jer, mogu li se zaista obuhvatiti sva značenja i mogućnosti ovog dubokog i suptilnog odnosa?

Poput traženja istine koja izmiče konačnom određenju i koja zahtijeva da je se živi i iznova prepoznaje, poput potrage za boljim i savršenijim vlastitim bićem, traženje prijatelja podrazumijeva isto.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Mogu li prijateljstva potrajati čitav život?

Nebrojena su djela filozofa, pjesnika i pisaca o različitim nijansama prijateljskih odnosa. Iz mnogih nam dolaze pouke koje više nikada ne zaboravljamo, tople ili britke misli koje rasvjetljavaju suštinu ideje prijateljstva. Prepoznajemo kako prijateljstvo uvijek podrazumijeva obostrano građenje u kojem nije svaki put moguće sve predvidjeti, ali uz razumijevanje i dozu kompromisa prijatelji ti pomažu da postaneš bolja verzija sebe.

Više o radionici možeš pročitati na stranici Nove akropole.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.