Psiha i seks Moje emocije 11. prosinca 2019.

Posljednji pun Mjesec ovog desetljeća najgore će utjecati na ova tri znaka

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Puni Mjesec u prosincu naziva se Hladni Mjesec (Cold Moon) ili Mjesec duge noći (Long Night's Moon). Ovu dramatičnu mjesečevu fazu obilježit će neočekivani pomaci, završeci i otkrivenja, a u nastavku teksta pročitaj na koja tri horoskopska znaka će utjecati najviše.

Posljednji puni Mjesec mjesečevog ciklusa ovog desetljeća poznat je pod nazivom „Mjesec duge noći" i dogodit će se ovog četvrtka, 12.prosinca u 6 sati i 12 minuta. Naziv "Mjesec duge noći" prikladan je jer se bliži zimski solsticij koji donosi duge, mračne noći. Na stranicama Farmer's Almanaha objašnjeno je kako "puni Mjesec u zimi ima visoku putanju preko neba, zbog čega se duže vremena nalazi iznad horizonta."

Možda te zanima... Horoskop za prosinac za svih 12 znakova Psiha i seks

Ovaj puni Mjesec poseban je i zbog činjenice da će zasjat tijekom meteorskih pljuskova u zviježđu Blizanaca. Oni se mogu vidjeti svake večeri u trajanju od otprilike dva tjedna, od početka do sredine prosinca, ali obično se najbolje vide u noći 13. prosinca, kada dolazi do najjačih pljuskova.

Rakovi, Škorpioni i Ribe - spremite se

Bez obzira na to što se događa, emocionalne plime okrenut će te u drugom smjeru, a pun Mjesec u prosincu dotaknut će neke osjetljive aspekte života kod Raka, Škorpiona i Riba. Stoga, ako si rođena u jednom od spomenuta tri znaka i ako u svojem ormaru skrivaš neke "kosture", pripremi se jer bi ih upravo svjetlost od ovog Punog Mjeseca mogla osvijetliti.

Ovaj puni Mjesec tvori kvadrat prema Neptunu - maglovitom i osjetljivom planetu, koji kao da živi u "rozom" svijetu gdje je istina pomalo iskrivljena. Emocije će biti posvuda za vrijeme ovog punog Mjeseca, zato svoja razmišljanja i osjećaje uzmi s dozom rezerve. Pričekaj minutu i zapitaj se - "osjećam li se zaista ovako?"

Nadalje, ovaj puni Mjesec također će otkriti neke prilično teške istine o tvojim vezama i tvojem ljubavnom životu. Kako je Venera - planeta romantike - spojena sa Saturnom i opsesivnim Plutonom, nećeš biti sigurna jesi li sretna ili tužna kada su u pitanju ozbiljne, dugoročne veze. Ta energija bit će pravi test za tvoj ljubavni život i pokazat će ti jesi li spremna oduprijeti se iskušenjima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Rak - vrijeme je da priznaš kako se stvarno osjećaš

Kako bi preživjela dan po dan, lako je zanemariti malene stresne situacije i suzbiti svoje istinske osjećaje. Uostalom, teško je priznati da nešto nije u redu i da nisi zadovoljna. No, ako nastaviš ignorirati svoj unutarnji glas on će postati sve glasnijim i nastavit ćeš se osjećati kao da zapostavljaš sama sebe. Odvoji vrijeme za prihvaćanje onog što ti tvoja intuicija pokušava reći. Znaš mnogo više od onoga što misliš da znaš i postoje pitanja na koja imaš spremne odgovore. Trebaš ih samo razaznati. Neka ti srce otkrije put prema izlječenju.

Škorpion - otpusti stisak i prepusti se

Ako konstantno razmišljaš o prošlosti i ne možeš ju pustiti, probaj razmisliti što je to što te toliko veže uz nju. Zar su stvarno stvari bile toliko bolje prije? Želiš li se doista vratiti i izbrisati sve što si naučila u posljednje vrijeme? Na kraju si godine i vrijeme je za novi ciklus. Vrijeme je da zatvoriš poglavlje. No, to nije kraj, to je samo novi početak. Razmisli o stvarima koje te vesele i koje želiš raditi. Tek onda ćeš ostaviti prošlost iza sebe i shvatiti koliko tereta si nosila.

Ribe - možda ćeš proći kroz neke veoma osobne promjene

Ne znaju svi što se zapravo događa s tobom, niti bi trebali. Imaš pravo na privatnost i s nekim stvarima se moraš suočiti bez ostatka svijeta. Što ti je potrebno da bi se osjećala sigurnom? Koliko puta si već žrtvovala svoj vlastiti duševni mir zbog dobrih odnosa u obitelji ili na poslu? "Izgorjet" ćeš ne budeš li pronašla malo vremena za sebe, za odmor. Međutim, tvoja ideja o obitelji, miru i pravom značenju riječi dom možda se promijenila. Prigrli ideju da je možda, samo možda, vrijeme da kreneš drugim putem.

Možda te zanima... Ljubavni horoskop za prosinac: Što te čeka tijekom Adventa i blagdana Psiha i seks

Najbolji dani za aktivnosti temeljeni na mjesečevoj fazi:

  • Šišanje kose - 19. i 20.prosinca
  • Prestanak pušenja - 18. i 22.prosinca
  • Putovanje - 15. i 16.prosinca

Prvi puni Mjesec sljedeće godine bit će Vuk Mjesec (Wolf Moon) u petak, 10. siječnja 2020. Tada će Mjesec ući u Zemljinu zamućenu vanjsku sjenu te nitko u Sjevernoj Americi neće moći svjedočiti punom Mjesecu, ali će u Europi i Aziji on stvoriti neobičan prizor.

Izvor: almanac.com, space.com, elitedaily.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.