Psiha i seks Moje emocije 19. ožujka 2018.

Pisanje je jedan od najboljih posrednika za transformaciju negativnih misli

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Negativne misli zaista nam mogu zagorčavati život. Ako ih se ne uspijevaš riješiti, one mogu narušiti kvalitetu života, te ugroziti psihičko i fizičko zdravlje. Stoga je važno pronaći način na koji ćeš se osloboditi negativnosti te time sebi uvelike olakšati život.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Ohiju i sveučilišta u Madridu predlažu jednostavno rješenje. Negativne misli napiši na papir, a kada zapišeš sve što te muči, papir jednostavno zgužvaj i baci u smeće. Možda ti se ne čini djelotvornim, ali znanstvenici su nakon nekoliko zasebnih eksperimenata na studentima zaključili da je ovaj mehanizam vrlo učinkovit.


Sudionici u istraživanju podijeljeni su u dvije skupine. Nakon što su zapisali svoje negativne misli, od prve grupe zatraženo je da ih ponovno pročitaju i razmisle o njima, dok je od druge grupe zatraženo da papir sa zapisanim mislima odmah bace u smeće. Nakon toga ispitanici su ispunili upitnik koji je pokazao da su oni koji su bacili papir imali pozitivnije stavove.

Možda te zanima... Kako ti Joe Dispenza može promijeniti misli i život? Psiha i seks Možda te zanima... Tijekom života, tvoja osobnost se mijenja i više nego što misliš Psiha i seks
“Naravno, negativne misli neće potpuno nestati ako ih zapišeš na papir i baciš jer ih uvijek možete ponovno stvoriti. Ali, ovo rješenje djelovat će barem trenutno”, objasnio je voditelj studije Richard Petty. On je dodao da ova jednostavna metoda ima katarzičan učinak, te da se može primjenjivati i nekoliko puta dnevno kako bi se osjećala bolje i rasterećenije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.