Psiha i seks 04. siječnja 2016.

Penis pokazuje koliko ćeš dugo živjeti

Pen-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dužina penisa nema veze s dužinom života, ako su to neki na prvu pomislili, već je stvar u tome kako radi. Rizik od prerane smrti zbog penisa može biti 70 posto. Poznato je koliko je erektilna disfunkcija vrlo neugodna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može utjecati na životni vijek

20 posto muškaraca ima ovaj problem

Američki znanstvenici upozoravaju kako muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju 70 posto veću šansu da će kraće živjeti od ostalih. Iako je uvriježeno mišljenje da od erektilne disfunkcije pate uglavnom stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 posto muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem.

"Ovo stanje može voditi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato kako je erektilna disfunkcija povezana s kardiovaskularnim čimbenicima rizika, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visoka razina masnoća u krvi, kolesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni tlak), pretilost, dijabetes i pušenje", objašnjavaju znanstvenici Sveučilišta Mississippi.

Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke od 1790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su sudjelovali u anketi Ispitivanje nacionalnog zdravlja i prehrane 2003. i 2004. godine. Između ostalog, pitanja su pokrivala i detalje o erekciji. Te podatke povezali su krajem 2011. s podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili kako je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti. 

Zbog erektilne disfunkcije do prerane smrti

Znanstvenici su otkrili da je 557 sudionika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo. Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulo od malignih neoplazmi, 12 od kroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. U obzir su uzeli dob, tjelesnu aktivnost, nacionalnost, opseg struka i dohodak. Na kraju su zaključili kako su ispitanici koji su patili od erektilne disfunkcije imali 70 posto veću šansu od prerane smrti.

Međutim, znanstvenici napominju kako ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir s određenim oprezom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu. Naime, pitanje je koliko su pojedini ispitanici realno ocijenili svoju erekciju, odnosno probleme s njom. Studiju su objavili u časopisu Journal of Sexual Medicine, piše Daily Mail.

Doznaj može li penis biti prevelik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.