Psiha i seks Moje emocije 31. listopada 2016.

Ovo je tekst koji bi svaka radoholičarka trebala pročitati!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oni su mladi i u punoj snazi. Lavovi i lavice. Svaku stanicu svog bića koriste da bi postigli uspjeh, napredovanje. Oni su dio manjih ili velikih sistema, često prvi do „gazde“, svoje ime vežu uz taj sistem. Oni „grizu“, puni energije, ostaju dulje na poslu, obavezno rade više od 8 sati dnevno, vikendom se posao radi doma.

Oni su odgovorni, savjesni. Rade tolikim žarom kao da je firma njihova. Godišnji se ne koristi u cijelosti, a kad se i ide, dostupni su šefovima, klijentima, kolegama.  7/24. Život je karijera. Karijera je život

Dostupni su im automobili, mobiteli, laptopovi… A za uzvrat lavovi su dostupni svima. Odmah i sada. Gdje god su i što god rade. I tako žive svoje karijere.

Oni su mladi lavovi u kavezima i vrijede dok su poslušni

I onda se dogodi da pogriješe, da se možda pojavi novi mladi lav u čoporu koji je ljubimac vođe čopora, da neki njihov prijedlog bude odbijen, da se dogodi neka situacija u kojoj nitko ne stane na njihovu stranu…I shvate da su samo jedan kotačić koji je zamjenljiv. Shvate da njihov trud i rad vrijedi samo dok su poslušni. Oni su mladi lavovi u kavezu. I kavez je vrlo veliki i obuhvaća veliki teritorij, ali je kavez.

Mnogi se jako iznenade kad otkriju ogradu kaveza, mnogi su šokirani i vjeruju da za njih ograda ne vrijedi, ali vrijedi, jer vrata kaveza su zatvorena. Mnogi žele napustiti kavez, a onda otkriju da se boje nepoznatog, tako ostaju i dalje u poznatom kavezu. Mnogi se više ne približuju ogradi, nastoje zaboraviti da postoje i vratiti se iluziji nepostojanja ograde, ali kad jednom saznaš da ograda postoji teško dozivaš osjećaj slobode.

Zena-Posao | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

I tako mladi lavovi ostaju u svojim kavezima. Ipak u tom kavezu im osiguravaju hranu, vodu, a tamo izvan kaveza moraju se za sve pobrinuti sami.  Pristaju na takav položaj, jer vjeruju kako ima premalo posla i opstaju oni koji se trude, a svi su zamjenjivi. I kako znaju da ih lako zamjene, trude se još više postati nezamjenljivi. Uzalud trud, jer svi su zamjenjivi.

Kada shvatiš da si zamjenjiva, otvaraš si put prema napredovanju

Svi su zamjenjivi. Velika istina. A kako vam ta istina može služiti umjesto da vas sputava i drži u kavezima? Kad ste zamjenjivi, znači da otvarate put svom napredovanju. Ako vjerujete da samo VI možete raditi određeni posao kako ćete napredovati? Ako samo VI znate raditi taj posao da li će propasti firma ako odete sa te pozicije?

I zašto u stvari radite? Da bi napredovali na hijerarhiji? Zbog plaće? Da bi platili račune, kupili aute, stan, otišli na godišnji? Da bi zaradili mirovinu?

Ja radim zbog radosti stvaranja, osobnog rasta i razvoja, učenja i unutarnjeg osjećaja sreće. Ponekad me netko želi strpati u kavez mameći me velikim i zamamnim mamcima. Privlačni su ti mamci, ali su u kavezu. A ja volim slobodu, biti svoja i buditi se s osmjehom. Život je više od karijere, a kakav život zaslužujete o tome odlučujete VI.

Zašto još uvijek čekaš svoju dozvolu za sreću?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.