Psiha i seks 15. travnja 2016.

Ovisnost o lošim muškarcima

Bad_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog nedostatka samopouzdanja osjećaš da ne zaslužuješ zdravu vezu - zbog izgleda, obitelji, posla. Počni cijeniti i prihvaćati sebe - sve vrline, mane, uspjehe i neuspjehe. Fokusiraj se na ono zbog čega se dobro osjećaš. Što više budeš vjerovala da zaslužuješ zdravu ljubav, više ćeš privlačiti kvalitetne partnere

Osim manjka samopouzdanja drugi razlog za odnos s lošim muškarcima je strah od samoće

  • Što napraviti - nakon prekida neminovno se javlja osjećaj usamljenosti. Kada to prihvatiš i osmisliš što ćeš raditi u tom periodu, moći ćeš nastaviti dalje sa životom.
  • Zašto to radiš -  zapravo, uživaš u pažnji i odobravanju koje dobiješ svaki put kad se žališ na partnera.
  • Što trebaš napraviti - prestani privlačiti pažnju i empatiju isključivo negativnim stranama svog života.
  • Zašto to radiš - prešla si put od beznadnog romantičara do osobe koja vjeruje da je romantika beznadna. Zbog toga si spustila kriterije za vezu i dopustila da u tvoj život ušetaju muškarci koji nekada uopće nisu imali šanse kod tebe.
  • Što trebaš napraviti - ponovno podigni kriterije. Očekuj i traži pažnju i poštovanje. Druži se s ljudima koji su u zdravim vezama, to će te podsjetiti da ljubav postoji.

Jesi li ti žena koja previše voli, pročitaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.