Psiha i seks Seks i veze 19. travnja 2022.

"Nisam volio svoju ženu kada smo se vjenčali"

Foto: shutterstock Brak i prijateljstvo grade se kroz godine i zajednička iskustva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mike Berry priznaje da nije bio ni približno zaljubljen u svoju ženu kad su se vjenčali, ali stvari su se od tada promijenile.

Mike Berry i njegova supruga proslavili su nedavno 16 godina braka, a taj dan proveli su slaveći zajedno s obitelji. Dok je te večeri razmišljao o prijašnjim godišnjicama braka, Mike je shvatio da su one izgledale potpuno drugačije nego danas. Naime, Mike i njegova supruga su uvijek bili zauzeti i pod stresom te se zbog toga često nisu mogli podnijeti, a zbog umora nisu ni slavili svoje godišnjice. Međutim, Mike smatra da je to jednostavno pravi život i to je tada bila njihova realnost.

"Često pokušavamo održati čaroliju tijekom cijelog braka, a pritom nedostaje vrlo važan element rasta koji se mora dogoditi", priznaje Mike. Smatra da je dan vjenčanja dan za slavlje te da je u brak potrebno puno ulagati, pogotovo kako vrijeme prolazi. "Nisam se oženio za najbolju prijateljicu prije 16 godina. Čak ni tog posebnog dana nismo bili duboko zaljubljeni jedan u drugoga", dodaje Mike koji ne vjeruje u ljubav na prvi pogled. Ipak, Mike smatra da je danas drugačija situacija.

Danas neizmjerno voli svoju ženu

"Danas, 16 godina kasnije, oženjen sam se za svoju najbolju prijateljicu. Tada nisam bio. Danas imam neizmjernu ljubav i poštovanje prema ovoj ženi s kojom sam proveo sve ove godine", rekao je Mike. Smatra da je razlogu tomu bio što je zapravo nije poznavao, a vjenčali su se nakon 16 mjeseci veze. Iako ne vjeruje u ljubav na prvi pogled, vjeruje u zaljubljenost koju je doživio sa suprugom. 

Možda te zanima... 3 faze kroz koje bi svaka veza trebala proći prije sudbonosnog da Psiha i seks

"Sve ovo govorim jer je ljubav proces. Brak je investicija koja s vremenom raste", smatra Mike. Dodaje kako je brak putovanje i raste kroz zajedničko suočavanje s kušnjama, ali da se naglasak mora staviti na predanost koju partneri daju jedan drugome. Smatra kako je to vrlo slično prijateljstvu koje također ne može dostići punu dubinu u samo nekoliko mjeseci ili godina. "Ljubav nije odredište na koje treba doći, to je putovanje koje treba nastaviti i u potpunosti se predati, kroz dobra ili loša vremena", zaključuje Mike.

Nakon 16 godina i mnogo borbi, nekih izuzetno teških i iscrpljujućih trenutaka, Mike sada svoju ženu voli više nego ikada prije i može reći da mu je ona sada najbolja prijateljica. No, to nije zato jer je još uvijek lijepa i privlačna, već što je bila uz njega u teškim trenucima. "Ona je danas moja najbolja prijateljica jer smo proveli cijeli život skupa. I zato što se oboje možemo naljutiti jedno na drugo, bacati stvari po cijeloj sobi, odjuriti i odustati, ali se vratiti u kuću koju posjedujemo, oprostiti jedno drugome i ostati u braku. Žrtvovali smo se jedan za drugog, plakali smo i molili se i vjerovali u našu vezu kroz teške i lake trenutke", rekao je. 

Možda te zanima... Što se prema stručnjacima doista računa kao varanje u vezi ili braku? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.