Psiha i seks Seks i veze 2055 prikaza 11. srpnja 2018.

Najbolji načini da nekoga preboliš i zaboraviš ako nisi mentalno jaka

Foto: Guliver/Shutterstock

Vjerojatno sada misliš kako je potrebno biti mentalno snažna da zaboraviš nekoga (pogotovo ako ga jako voliš). Ta osoba ti stalno dolazi u misli i čini se kako nad time nemaš nikakvu kontrolu.

U stvarnosti je zapravo mit da trebaš biti mentalno jaka.

Ne trebaš mentalnu snagu kako bi nekoga zaboravila. Samo trebaš znati pravilno usredotočiti misli. Zamisli mornara koji ne zna koristiti kormilo. Vjetar može okretati brod i ostaviti mornara jako zbunjenog.

Vjerojatno se ti osjećaš tako upravo sada. Sada zamisli da je mornar obučen kako upravljati brodom. Sve što bi trebao je upravljati kormilom u pravome smjeru i iskoristiti vjetar u svoju korist. Zdrava Krava ti donosi načine na koje možeš usmjeriti svoj um kako bi nekoga lakše zaboravila.

Razvod_1 Možda te zanima... Pouzdani znakovi da partner želi prekid veze ili braka Psiha i seks

Kako zaboraviti (uz pomoć psihologije)?

Pogledajmo neke stvari koje ljudi rade kad žele nekoga preboljeti. Ne trebaš biti mentalno snažna da bi ih učinila. Samo trebaš znati kako ih učiniti na pravi način.

  1. Uklanjanje fizičkih podsjetnika na bivšeg: Osvrni se oko sebe – vidiš li neke darove koje ti je dao? Sjetiš li ga se zbog njih tijekom dana? Uzmi te stvari i pokloni nekome. Činjenica da si ih fizički uklonila u tvome umu će stvoriti sliku kako si uklonila i bivšega. Govoriš svojoj podsvijesti da je definitivno gotovo… i da nema povratka.
  2. Završetak: Ključ je da ga stvarno ukloniš iz podsvijesti. Drugim riječima, trebaš nekakav završetak. Ako i dalje razmišljaš kako postoji šansa da ponovno budete zajedno… ne možeš ga preboljeti.
  3. Sanjarenje: Koliko si već puta u zadnjih tjedan dana pomislila na njega? Vjerojatno puno. Kad si razmišljala, vjerojatno je to trajalo idućih 15 ili 30 minuta (ako ne i duže). Postoji tehnika gumice za brisanje koja će ti pomoći da ukloniš misli o njemu čim se pojave. Također postoji i tehnika klasičnog uvjetovanja. O tim tehnikama možeš više istražiti na internetu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Najbolji načini da nekoga zaboraviš

Da bi nekoga zaboravila, potrebno je znati ključne stvari koje trebaš raditi (i one koje ne smiješ). To je jedini način da zaboraviš voljenu osobu.

Osim navedenih stvari, iduće su važne:

  • Reprogramiraj svoj um od misli da je taj muškarac bio onaj pravi.
  • Ispitaj zašto si se zaljubila u tu osobu- istraži sa strane psihologije (tada ćeš shvatiti da bivšeg ne voliš baš toliko koliko misliš)
  • Ukloni sjećanja koja te proganjaju (npr. kad si ga vidjela s novom djevojkom).
  • Ukloni njegovo ime iz svog uma (tako da nikad ne osjećaš ježenje kad ga netko spomene).
  • Kad ne možeš nekoga preboljeti, to ti crpi energiju i mentalnu snagu… zbog tog također teže možeš uživati u novoj vezi (jer još uvijek cviliš za bivšim).

Zato je najvažnije da preuzmeš kormilo i upravljaš njime u dobrom smjeru. Tako ćeš se vratiti kući na najlakši i najbrži mogući način.

Cura-Okomita Možda te zanima... Prekid veze može pojačati noćne more Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.