Psiha i seks Moje emocije 01. listopada 2018.

Ljutiš li se na svoje tijelo jer nikako da postane mršavije?

Foto: Guliver/Shutterstock Svjetski dan debljine obilježava se 4. ožujka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša tijela su postala meta ružnih riječi; našeg nedostatka samopouzdanja. Svakodnevno ih udaraju ružne misli, a ona su snažna dok ih njima trujemo i dok ih trujemo raznom hranom i kemikalijama. Drže se iako ih mi pokušavamo pokositi. Borimo se, a ona nas svejedno vole.

Znaš ono tijelo, na koje si ljuta jer ne želi smršavjeti za tebe? Znaš ono tijelo čiju vrijednost ne vidiš? Znaš ono tijelo, ono koje štipaš i grdiš jer očajnički želiš da se promijeni? To tijelo te svejedno voli.

Naše tijelo je naš najbolji prijatelj. S nama je cijeli život. Naše tijelo je vrijedno ljubavi, jer smo mi vrijedni ljubavi. Ti i tvoje tijelo ste jedno. Naše se tijelo svakodnevno bori za nas. Svaki udah nas održava živima. Bez obzira na to što nam se događa u životu, dišemo.

Što god si govorimo, dišemo. Kako god se ponašamo prema sebi, dišemo. Kad bismo se prema nekome ponašali kao što se ponašamo prema tijelu, bi li se ta osoba borila za nas? Sumnjam.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Zato te molim da prestaneš uništavati svoje tijelo. Pusti sve ružne riječi. Pusti želju da izgubiš još 10 kg i da se izgladnjuješ. Pusti lov na savršenstvo jer si savršena.

Pusti zanemarivanje i nepoštovanje. Pusti potrebu za odobravanjem i želju da budeš željena. Dovoljna si. Tvoje tijelo je dovoljno. Pusti potrebu za komplimentima.

Pusti usporedbe, samokritiziranje i mržnju. Pusti. Pusti potrebu da budeš netko drugi ili nešto drugo. Prestani gledati društvene mreže. Ti si ti. Nađi ljepotu u sebi. Odaberi vidjeti tijelo s ljubavlju i zahvalnošću. Kad god imaš neki simptom bolesti, tijelo ti šalje poruku. Nešto nije u redu. Emocionalno ili fizički. Voli svoje tijelo koje se bori da budeš sigurna.

Aleksandra_Kolumna_Trakica-1 Možda te zanima... Otkrij ljubav prema sebi Psiha i seks Sretna_Žena Možda te zanima... Tri jednostavna načina kako ojačati samopuzdanje Ljepota i relax

Prihvati svoje tijelo takvo kakvo je. Promijenit će se s godinama, okolnostima i zdravljem. Prihvati ga kao što ono tebe prihvaća.

Tvoj trbuh u sebi sadrži život, hranu i nevjerojatne organe. Tvoja leđa te drže. Svaki dio tvog predivnog tijela te podržava. Zahvali mu se.

Vrijedna si samo zato što si živa.

Pokušaj se vidjeti u tom svjetlu.

Prihvati da je tvoje tijelo zapravo ti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.