Psiha i seks 05. lipnja 2023.

Ljubavni horoskop za lipanj za sve znakove

Foto: shutterstock Ovo je vrlo pozitivan tjedan za romantiku i fantaziju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom lipnja očekuje nas nekoliko važnih kozmičkih kretnji, a jedna od njih je i retrogradna kretnja Saturna u ribama prvi put nakon 27 godina. Što to znači za ljubavni život svakog znaka, pročitajte u nastavku.

Ovan

Bez obzira imate li partnera u zločinu ili ne, možete naučiti neke vrijedne lekcije o ljubavi i životu tijekom ove intenzivne lunarne faze. Venera, boginja ljubavi, napušta povučenog raka i ulazi u ekstrovertiranog lava 5. lipnja stoga budite spremni na to da će vaš ljubavni život postati puno dramatičniji nego što je bio proteklih nekoliko tjedana. Kako ova dodatna energija utječe na vašu petu kuću romantike i izlaženja, izlasci s trenutnim ili potencijalnim partnerom mogu dosegnuti nove razine uzbuđenja. 

Merkur se 11. lipnja udružuje s pametnim i šarmantnim blizancima osiguravajući da uvijek imate duhovit odgovor na svako pitanje. Razgovor je jedna od vaših omiljenih aktivnosti trenutno i nemate problema s pronalaženjem zanimljivih tema. Ako netko ne može pratiti korak, lako se dosađujete. Iscrpljujući kvadrat Marsa i Urana dolazi krajem mjeseca i može vas zbuniti kada trebate donijeti važne odluke vezane za ljubav. Najgore što možete učiniti sada je popustiti jer vam je dosta svađanja. Držite se svojih stavova čak i kad se ne osjećate najbolje. Ako popustite, žalit ćete zauvijek.

Bik

Inteligentni Merkur je na početku ovog mjeseca u vašem znaku, a povezao se s buntovnim Uranom. To stvara mješavinu starih lekcija i novih iskustava koja izvrsno funkcionira kada pokušavate postati bolji partner ili ljubavnik. Bez obzira na vaš trenutni status, on će se uskoro promijeniti nabolje. Vaš predivni vladar Venera 5. lipnja skače iz brižnog raka u vatrenog lava, čineći vas glavnim likom u vlastitoj ljubavnoj priči. U posljednje vrijeme ste stavljali druge ljude na prvo mjesto, ali sada je došao vaš trenutak da zablistate pod svjetlima pozornice.

Možete prevladati mnogo toga tijekom sekstila Jupitera i Saturna 19. lipnja, dok se vaša unutarnja snaga kombinira s dozom sreće. Iako možda imate dug put pred sobom, imate sve što je potrebno da budete sretni. Ne odustajte od potrage za onim što želite od ljubavi. Kako je 21. lipnja najduži dan u godini, a rastuća toplina Sunca se uparuje s emocionalnom dubinom raka, vaš ljubavni život počinje se usijavati. Osjećaji će biti snažni sljedeći mjesec i nećete ih moći ignorirati. Otkrivanje kako se doista osjećate istovremeno je zastrašujuće i oslobađajuće.

Blizanac

Vaš inteligentni vođa Merkur usklađuje se sa sanjivim Neptunom tijekom njihovog sekstila 9. lipnja što vam pomaže da budete malo emotivniji prilikom donošenja odluka. Sada će stvari vezane za srce imati koristi od nježne introspekcije. Merkur se 11. lipnja seli u vašu moćnu prvu kuću, dajući vam samopouzdanje da flertujete i razgovarate s raznolikom grupom ljudi. Vaš telefon i društvene mreže su preplavljeni (uglavnom strancima) koji žele biti s vama, što bi moglo uzrokovati probleme ako ste u ozbiljnoj vezi, očito. No, ako ste sami, ništa vas neće spriječiti.

Mladi Mjesec također obasjava vašu "ja prvo" zonu 17. lipnja, otvarajući komunikacijske kanale još više. Možda će vas stići poruka od bivših partnera i simpatija kao i ljudi koji žele uspostaviti kontakt s vama iz različitih razloga. Asteroid Vesta udružuje se s vašim radoznalim znakom 22. lipnja što vam otežava fokusiranje samo na jednu stvar. Upozorenje: ovo pretvara jedan-na-jedan razgovore, sastanke ili savjetovanja s voljenom osobom u katastrofe. A ako ste sami, sretno u uvjeravanju nekoga novoga da ste iskreni prema njima. Vaši izgovori zvuče prilično slabo trenutno.

Rak

Nije uvijek lako izaći iz svoje ljušture, ali ova lunarna energija natjerat će vas da radite čudne stvari u ime ljubavi. Nova lunarna faza se događa kada je Mjesec u fleksibilnom blizancu 17. lipnja što će najviše utjecati na vašu intuitivnu 12. kuću. Sada možete sagledati trenutnu ili potencijalnu vezu iz svježe perspektive, a mogućnosti su uzbudljive. Vrlo malo vas veže za prošlost u ovom trenutku.

Sjajno Sunce napušta vedrog blizanca i ulazi u vaš suosjećajni, ali promjenjiv znak 21. lipnja, često vas stavljajući u defenzivu. Zašto mislite da vas toliko često stavljaju u situaciju da se branite i opravdavate svoje ljubavne izbore? Možda malo previše razmišljate ili previše osobno shvaćate određene komentare. Asteroid Juno slijedi Sunce u vaš prvi dom 22. lipnja, pojačavajući vašu ljubav prema svemu što je domaće. Tijekom ovog tranzita volite provoditi vrijeme u domu.

Lav

Ljeto uvijek započinje s vašim vladarom Suncem koje prolazi kroz zračni znak blizanca dajući vam osjećaj da postoje beskrajne mogućnosti za istraživanje dok započinje lipanj. Ako tražite ljubav ili ste je već pronašli, stvari izgledaju obećavajuće!

Vruća Venera se 5. lipnja udružuje s vašim sjajnim vatrenim znakom i daje vam samopouzdanje da dobijete sve što želite. Imate neodoljiv šarm koji nitko ne može odbiti, ali pazite da ne privučete više pažnje nego što možete podnijeti. Biti u središtu mnogo romantičnih drama nije tako zabavno kako zvuči. Praktički ste predodređeni za dobar provod bez obzira na to što radite tijekom kvadrata Venere i Jupitera 11. lipnja, ali potpuno zapostaviti posao ili druge odgovornosti kako biste se zabavljali je pogreška. Budite što produktivniji tijekom jutra kako biste se mogli dobro zabaviti navečer!

Tridesetog lipnja stvara se dobra konjunkcija Sunca i Merkura u dubokoosjećajnom raku koja završava ovaj mjesec u emotivnom stilu. Nikad nije pogreška reći nekome kako se osjećate, čak i ako oni ne uzvraćaju istim osjećajima. Nemojte reći "Volim te" samo da to čujete natrag. Recite to zato što to želite.

Djevica

Vaš komunikativni vođa Merkur je na početku mjeseca u sporom biku, a kako se spaja s impozantnim Uranom kako bi stvorio konjunkciju 4. lipnja, romantične odluke traju duže nego obično. Ako čekate odgovor od osobe kojoj ste poslali poruku, morat ćete biti još malo strpljivi. Pametni Merkur se 11. lipnja premješta u duhovite blizance što vas stavlja u pozitivno raspoloženje i daje vam samopouzdanje da razgovarate i flertujete s nekim novim. Ako već imate vezu, započnite razgovor s voljenom osobom o nečemu što je vama važno.

Kaotična oluja uma se približava kada se Vesta udružuje s radoznalim blizancima 22. lipnja, preplavljujući vas obiljem informacija odjednom i čineći gotovo nemogućim usredotočiti se samo na jednu stvar. Trenutni ili potencijalni partner definitivno će primijetiti koliko ste odsutni stoga nemojte ni pokušavati izmisliti izgovor. Preuzmite odgovornost za svoje postupke.

Vaša koncentracija se vraća kada Merkur napušta blizance i ulazi u osjetljivog raka 26. lipnja, ali budite spremni da vam emocije isplivaju kad ih najmanje očekujete. Bilo što vam može navesti suze na oči. Kako ćete se elegantno izražavati ovisi o tome koliko vjerujete osobi s kojom razgovarate.

Vaga 

Vrući susreti se događaju kada se vaša prekrasna vladarica Venera udružuje sa samopouzdanim i šarmantnim vatrenim znakom lava 5. lipnja! Ova energija osvjetljava dio vašeg znaka koji sadrži vaše buduće nade i želje, dajući vašem ljubavnom životu vrlo obećavajući izgled. Učiniti nešto spontano što vas stavlja u središte pažnje dovodi do vrlo nezaboravnog trenutka. Poneseni ste pozitivnom energijom kvadrata Venere i Jupitera 11. lipnja, ali jeste li ikada čuli za previše dobrog? Kada ova dva nevjerojatna planeta stupaju u interakciju ne mogu se suzdržati da ne izazovu iskre u vašem ljubavnom životu, ali kada te iskre prerastu u veliki požar, vrijeme je potražiti način da ih ugasite. Što prije.

Vaš znak započinje domaćinstvo njegujućoj Cereri 21. lipnja što rezultira vrlo pristojnim i pažljivim ponašanjem. Brzo pristajete na kompromise tijekom ovog smirenog tranzita, pogotovo kada ste s nekim koga zaista volite. Kada provodite vrijeme s osobom koja nije tip vaše srodne duše, pristojni ste, ali nedostupni.

Na zadnji dan lipnja Neptun, planet snova i vizija, započinje retrogradnu putanju dok je u intuitivnim ribama što vas udaljava od sanjarenja i stavlja okrutni reflektor stvarnosti na vaš ljubavni život. Sve izgleda tako drugačije bez filtera. Ako netko nije onakav kakav se činio, to će sada biti očito.

Škorpion

Velika romantična iskustva dolaze, slobodno se malo razmazite. Vaš intenzivni suvladar Pluton kreće retrogradno dok se vraća u ozbiljnog jarca 11. lipnja, izvlačeći vas iz sanjivog stanja i prisiljavajući vas da vidite što se zapravo događa. Prilično ste dobri u negiranju neizbježnog kad to želite, ali u nekom trenutku u idućim mjesecima morat ćete se suočiti s nečim što ste predugo ignorirali.

Isti dan također donosi trigon Merkura i Plutona koji vam može pomoći manifestirati ono što želite u budućnosti. Ova važna promjena perspektive pokazuje vam što se može dogoditi ako dovoljno jako želite nešto i spremni ste ozbiljno razmisliti kako to postići. Na kraju mjeseca, točnije 26. lipnja nastaje snažan kvadrat Marsa i Urana koji vas može potaknuti da činite stvari koje su potpuno izvan vašeg karaktera, posebno kada pokušavate impresionirati nekoga. Ako osjećate da morate skrivati određene aspekte svoje prave osobnosti oko njih, nisu vaša srodna duša.

Strijelac

Pun Mjesec u vašem uzbudljivom znaku donosi istaknute kvalitete i osvjetljava vašu prvu kuću fizičkog izgleda. Ovo je odlično vrijeme da pokažete svoju najbolju verziju sebe! Da, imate i druge sjajne osobine, ali kako izgledate je prva stvar koju novi potencijalni partner primjećuje ili na što je trenutno fokusiran tijekom ovog vrućeg perioda. Marljivi Saturn 17. lipnja kreće retrogradno u paru s maštovitim ribama, potičući vas da slijedite svoje romantične hirove. Ako ste u vezi ili želite biti, potrebno je uložiti napor da stvari uistinu napreduju. Međutim, oslanjanje na svoje instinkte i podsvjesne misli također je važan dio ostvarivanja svojih snova.

Sredina mjeseca odnosno 19. lipanj donosi skladan sekstil između vašeg sretnog planeta Jupitera i ozbiljnog Saturna, dajući vam uvid u vašu potencijalnu budućnost. Ako ste zadovoljni s trenutnim tijekom stvari, sjajno. Ako ne, ovo je vrijeme da napravite neke promjene koje bi mogle donijeti pravu sudbinu. Osjetljiv i brižan rak domaćin je konjunkcije Sunca i Merkura 30. lipnja, dajući vam posebno razumijevanje za ljubavne situacije. Ako vam prijatelj traži savjet, pronaći ćete način da im pružite "šećerom obloženu" verziju surove istine. Nije cilj povrijediti osjećaje bilo koga, ovo je susret razumijevanja i suosjećanja.

Jarac

Iskoristite energiju punog Mjeseca u strijelcu kako biste značajno zagrijali svoj ljubavni život. Ako ste posljednjih tjedana radili prekovremeno i brinuli se za sve osim za sebe, prepustite se vrućem susretu koji će vam olakšati stres. Što spontanije, to bolje!

Duboko promišljajući Pluton je retrogradan i ponovno ulazi u vaš ozbiljni znak 11. lipnja. Ovo je vrijeme da se oslobodite svojih emotivnih blokada. Imali ste dovoljno vremena za razmišljanje o sljedećim koracima i uskoro će doći vrijeme da provedete svoj plan u djelo. Pripremite se za napredak kao hrabrija verzija sebe.

Vaš vlastiti postojani planetarni vođa Saturn kreće retrogradno dok se nalazi u osjetljivim ribama 17. lipnja što vam omogućuje da se oslobodite nekih granica koje su vas kočile. Prvi korak prema sreći je vjerovanje da je zaslužujete. Nakon toga, slobodni ste sanjati veliko! Sekstil Jupitera i Saturna 19. lipnja dodaje dašak sreće i sudbinskih trenutaka vašem ljubavnom životu i odjednom razumijete značaj ljubavi na prvi pogled ili što znači biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Neće sve ići po planu, ali dovoljno se stvari usklađuje da znate da ste na pravom putu. 

Vodenjak

Ne možete dočekati da eksperimentirate pod vatrenom energijom punog mjeseca u znaku strijelca. Osjećate se živo i spremni ste prekršiti neka pravila, a točno znate s kim se želite divlje provesti. Bez obzira radi li se o nekome s kim ste u vezi ili tek površno poznajete, vaše inhibicije ne postoje i ne možete dočekati da budete iznenađeni!

Komunikator Merkur 11. lipnja ulazi u inteligentne blizance, stavljajući inteligenciju na vrh "must have" popisa u vašim vezama. Ako ne možete voditi zanimljive razgovore s osobom s kojom se viđate ili ste u vezi, brzo vam postane dosadno. Ako ste sami, usklađivanje s blizancem je savršen kozmički spoj u ovom trenutku. Sudbinski Jupiter - Saturn sekstil 19. lipnja potiče vas da prihvatite različite perspektive i slobodno priznate da još mnogo trebate naučiti o ljubavi. Osoba koja ima ulogu učitelja u vašem životu sada je privlačnija, a možda se pitate kako ih prije niste primijetili. 

Žurite završiti nešto tijekom kvadrata Marsa i Urana 26. lipnja, ali trebate usporiti sve što se tiče ljubavi. Što brže idete, više grešaka činite, a ovo nije dobro vrijeme za zapetljavanje u detalje. Ako nešto nije ispravno, nemojte nastavljati. Bolje je privremeno biti razočaran nego zauvijek žaliti.

Riba

Pun mjesec u strijelcu možda postoji samo kako bi vam pokazao koliko bi stvari mogle biti drugačije ako se oslobodite svojih nesigurnosti i ponekad se jednostavno prepustite trenutku. Ova faza zaista je vrijeme da plešete kao da vas nitko ne gleda i volite koga želite voljeti.

Prosvijetljeno sekstilno povezivanje Merkura i Neptuna 9. lipnja čini vaše snove živopisnima i snažan je signal da pažljivije slušate što vam podsvjesno pokušavaju reći. Oko vas je puno energetski iscjeljujuće snage koja vas podsjeća da je prošlost prošlost i da vaša budućnost može biti potpuno drugačija. Ostavite bol iza sebe i sretno krenite naprijed. Motivirani Saturn ulazi u retrogradno kretanje u vašem intuitivnom prvom domu 17. lipnja i daje vam predah od svih napora koje ste uložili u svoj ljubavni život. Ako imate osjećaj da ste se maksimalno trudili, a ništa se nije dogodilo, uživat ćete u ovoj kozmičkoj smirenosti. Stavljanje veze na čekanje radi potrebnog "vremena za sebe" nije isto što i odustajanje.

Vaš duhovni planet Neptun ulazi u retrogradno kretanje dok je još uvijek u vašem mističnom znaku 30. lipnja što nažalost može iznenada prekinuti vaš svijet snova i suočiti vas s nekim istinama o vašem ljubavnom životu koje ste pokušavali izbjeći. Okretanje vašoj verziji više sile (Bogu, duhovnom savjetniku, meditaciji, Svemiru itd.) može vam pomoći u trenucima tuge i zbunjenosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.