Psiha i seks 20. rujna 2022.

Kraljicu Elizabetu II. pamtit ćemo po posebnom humoru, izdvojili smo šaljive trenutke

Foto: shutterstock Prisjetili smo se trenutaka u kojima je pokojna kraljica Elizabeta II. pokazala svoju toplu i šaljivu stranu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prisjetili smo se trenutaka u kojima je pokojna kraljica Elizabeta II. pokazala svoju toplu i šaljivu stranu

Tijekom sedam desetljeća vladavine, kraljica Elizabeta II. je mnogo puta iznenadila svojim britkim smislom za humor. Iako je, kao i ostatak kraljevske obitelji, na službenim dužnostima gotovo uvijek ozbiljna lica koje ne pokazuje mnogo emocija, zabilježeno je mnogo trenutaka u kojima je nasmijala sve prisutne. Izdvojili smo nekoliko takvih događaja po kojima ćemo pamtiti pokojnu kraljicu Elizabetu.

Olimpijske igre u Londonu 2012. pamtimo po medaljama naših rukometaša, vaterpolista i atletičarke Sandre Perković, no uvijek će nam ostati u pamćenju i legendarni dolazak kraljice na otvorenje igara. Iz helikoptera iznad stadiona iskočili su James Bond i kraljica koje smo prije skoka mogli vidjeti na snimci kako razgovaraju u njezinoj palači. Kraljica je otvorila padobran, sletjela na stadion i pojavila se na tribinama kako bi pozdravila sve prisutne. Iako je izgledalo uvjerljivo, radilo se naravno o šali. 

Znamo koliko je pokojna kraljica uživala u društvu životinja, a posebno je obožavala svoje pse i konje. Postoje brojne snimke na kojima razgovara sa svojim corgijima, hrani konje, pa čak i slona u Londonskom zoološkom vrtu. Posebno je šaljiv video u kojem se kraljica oduševi kada ugleda krave. 

Princ Harry ima posebnu čast da mu je baka jedna od najdugovječnijih vladarica svijeta. Često njihov blizak odnos nije prikazan u javnosti, no kada su se 2006. godine susreli na vojnoj paradi, njihovi osmjesi sve su rekli. Dok je ostatak vojske imao ozbiljan izraz na licu, ponosna baka prišla je Harryju na što se on odmah nasmijao od uha do uha. 
 

Možda te zanima... Zašto toliko ljudi tuguje za kraljicom Elizabetom II.? Psiha i seks
 

Šaljivih trenutaka bilo je i razgovoru s državnim dužnosnicima. Kanadski premijer Justin Trudeau održao je zdravicu povodom kraljičinog 60. jubileja na što je ona odgovorila "Hvala Vam gospodine premijeru, sada se osjećam staro" što je nasmijalo sve prisutne. Nekoliko godina ranije, američki predsjednik George W. Bush ugostio je kraljicu u Bijeloj kući i u govoru napravio grešku te joj slučajno dao 200 godina više nego što je uistinu imala. Elizabeta II. nije odmah reagirala, ali je svoj govor započela šalom "Trebam li započeti govor s rečenicom 'Kada sam zadnju put bila tu 1776. godine'?" 

Od rezanja torte mačem umjesto nožem do skeča s medom Paddingtonom u kojem sendvič s džemom vadi iz torbe, postoji još mnogo trenutaka u kojima je kraljica Elizabeta II. pokazala svoj poseban smisao za humor. Pogledati ih možeš u video klipu u nastavku. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.