Psiha i seks 09. veljače 2022.

Kako reći partneru da ga više ne voliš?

Foto: shutterstock Ako ne naučiš iz svojih grešaka, uvijek će iznova birati iste muškarce i iznova ćeš ponavljati iste greške
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riječi "volim te" se često smatraju velikim korakom u vezi. Ali što se događa kada nekome trebaš reći da ga više ne voliš ili nisi sigurna kako se osjećaš? U nastavku saznaj što učiniti u toj situaciji.

Iako o važnim emocijama treba razgovarati, nije ih uvijek lako izraziti, pogotovo kada je nešto tako teško kao što je reći "Ne volim te". Doživjeti neuzvraćenu ljubav može biti bolno, srceparajuće i neugodno. U nekim slučajevima, možda si doživjela istinsku ljubav, ali si se borila s osjećajima koji nisu bili toliko jaki kao kod tvog partnera. Možda će biti potrebno malo više vremena da potvrdiš svoje osjećaje, prije nego što izgovoriš "volim te". Nauči se snalaziti u situacijama u kojima ljubav nije obostrana.

Više nisi zaljubljena

Na vrhuncu veze, teško je zamisliti život s nekim drugim. Partnerov smijeh donosi ti radost, njegova bol je i tvoja bol, a čini se da je svaki tvoj trenutak posvećen bližem upoznavanju tvog partnera. Međutim, ti osjećaji nisu uvijek održivi ili se s vremenom mogu činiti da imaju manji intenzitet. U takvim slučajevima to ne mora uvijek značiti da si izgubila interes za svog partnera niti je to izvjestan pokazatelj da je ljubav izgubljena u vezi. To bi jednostavno moglo značiti da je veza malo monotona i da bi trebalo obnoviti iskre.

Ipak može postojati razlog za zabrinutost, ako se više ne veseliš razgovoru sa svojim partnerom. Isto vrijedi i ako namjerno provodiš vrijeme odvojeno od njega. U drugim slučajevima, možda gajiš osjećaje prema nekom drugom. Ove promjene mogu potvrditi promjenu u emocijama.

Ako smatraš da više ne voliš svog partnera, saznaj što možeš poduzeti.

Budi sigurna u to što želiš učiniti

Prije nego što želiš reći partneru da ga više ne voliš, trebaš pažljivo promisliti kako se zaista osjećaš prije razgovora s njim. Ako si još uvijek u nedoumici oko toga kakvi su tvoji osjećaji ili ako si uzrujana samo zbog loše svađe, to ne mora značiti izgubljenu ljubav. Međutim, to se mijenja kada je došlo do prekida komunikacije ili se tvoj stav prema njemu značajno promijenio.  Ako više nisi zabrinuta za aktivnosti svog partnera ili ako su tvoji interesi negdje drugdje, može značiti da više nisi zaljubljena.

Možda te zanima... Što učiniti kada ti se čini da se tvoj partner udaljava od tebe? Psiha i seks

Razgovaraj o promjeni osjećaja

Unatoč mnogim nadama da ćeš doživjeti ljubav na prvi pogled, romantični osjećaji se s vremenom razvijaju. Isto tako, malo je vjerojatno da će ti osjećaji nestati preko noći. Kada počneš osjećati prvih nekoliko znakova da gubiš interes za partnera, uvijek je preporučljivo prvo razgovarati s njim. Odvoji vrijeme za razgovor o promjenama u svojim osjećajima ili o tome kako gledaš na odnos. Taj razgovor može pomoći u oživljavanju odnosa, a može biti i bolji način rješavanja prvog znaka nevolje u usporedbi s uskraćivanjem ljubavi. 

Ljubazno prenesi svoje osjećaje

Nakon što si razmislila i razgovarala o svojim brigama s partnerom, nezadovoljstvo vašom vezom može ostati. U tom slučaju, kada si sigurna da više nema romantične povezanosti, trebaš to reći svom partneru. Svoju odluku trebaš podijeliti nježno i s najvećim poštovanjem prema partneru prema kojem si nekada gajila jake osjećaje. Trebaš mu dopustiti da postavlja pitanja i otvoreno govori o svojim osjećajima. Nemoj njega okriviti za promjenu osjećaja. Razgovaraj o svojim emocijama iskreno, ali ne zaboravi dati prednost ljubaznosti dok on obrađuje tvoju odluku. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Kako bi se riješila sebičnosti u vezi, važno je da slušaš mišljenja svog partnera i uvažiš njegov doprinos

Kada više nemaš osjećaja prema njemu

"Volim te" od prave osobe može nevjerojatno divno zvučati. Međutim, unatoč tome koliko bi moglo biti laskavo čuti te riječi, ponekad dolaze od osobe prema kojoj nemaš osjećaja. U takvim slučajevima možda bi bilo najbolje brzo "prerezati" prije nego što osjećaji postanu još dublji. To se može postići u tri jednostavna koraka:

  1. Zahvalnost. Kada želiš odbiti partnerovo romantično priznanje, budi ljubazna. To možeš postići iskazivanjem zahvalnosti za to kako te partner doživljava i što osjeća prema tebi. Zahvalnost treba iskazivati s iskrenošću i razumijevanjem kako bi težak razgovor bio podnošljiviji.
  2. Pohvala. Kada nježno odbijaš partnera, pohvali njegove pozitivne osobine. Kompliment o njegovom izgledu, načinu razmišljanja i drugim značajkama može biti od koristi da se uvjeri u svoju poželjnost. Ipak, učini to umjereno i s poštovanjem.
  3. Odbijanje. Nakon iskazivanja zahvalnosti i skromne pohvale, sljedeći korak je nježno odbacivanje njegovih osjećaja. Iskrenost je uvijek preporučljiva i može se postići jednostavnim riječima da ne osjećaš iste osjećaje prema njemu. Govori jasno i sa suosjećanjem kada razgovaraš s njim. Također bi možda bilo dobro da se malo distanciraš od njega kako ne bi stekao pogrešnu ideju o tvojim osjećajima prema njemu. Ako tvoj partner ne reagira dobro ili se upusti u bilo koji oblik zlostavljanja jer ne uzvraćaš osjećaje, imaš pravo prekinuti vezu u potpunosti i maknuti se od njega.

Možda te zanima... Ova riječ može najaviti prekid veze čak 3 mjeseca unaprijed Psiha i seks

Kada ga tek počinješ voljeti

Ponekad upoznaš nekoga i povežeš se s njim na posebnoj razini. U tim slučajevima, mogućnost da se zaljubiš u njega možda se ne čini nemoguća. Međutim, to te ne bi trebalo spriječiti da odlučiš pričekati prije nego što izraziš svoje osjećaje kako bi izbjegla pogrešne korake. 

Nažalost, kod njega to možda nije slučaj. Snaga njegovih osjećaja može uzrokovati rano otkrivanje osjećaja s tvoje strane. Kada on izrazi svoje osjećaje, a ti se još ne osjećaš isto, jednostavno komuniciranje o tome možda neće biti dovoljno za upravljanje situacijom.

Daj mu do znanja da uživaš u njegovom društvu i da ti se sviđa. Priznaj i cijeni njegove osjećaje, prepoznajući njegove osobine kojima se najviše diviš. Međutim, dajući izravan odgovor na njegove osjećaje, daj mu do znanja da cijeniš vašu povezanost. Pojasni da i tvoji osjećaji idu u istom smjeru, ali bi željela malo više vremena da izgradiš čvršću vezu s njim..

Budući da je lako da ovaj razgovor zvuči kao nježno odbijanje, daj mu do znanja da bi trebao doći trenutak kada ćeš uzvratiti te osjećaje. Reci mu da jednostavno želiš uživati ​​u procesu zaljubljivanja u njega, bez ugrožavanja stvari prebrzim kretanjem.

Možda te zanima... 7 granica u vezi preko kojih ne treba prelaziti ni po koju cijenu Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.