Psiha i seks Moje emocije 30. rujna 2017.

Jedan noć, jedna nevjera - treba li priznati partneru?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Očajna si što si pri jednom izlasku prevarila partnera? Bila je to glupa odluka u glupom trenutku koju ne možeš promijeniti. Trebaš li mu reći?

Razumljivo je što strepiš jer nije realno očekivati da će tvom partneru biti svejedno i vjerojatno će njegova reakcija biti presudna za daljnji tijek vašeg odnosa. Istina je da je iskrenost vrlina, ali treba razmisliti o motivima. Preispitaj ne samo sve svoje motive već i što bi tebi donijelo kada bi mu otkrila tu informaciju.

Nevjera.Zk450X300_1 Možda te zanima... Preljub više nije razlog za prekid veze Psiha i seks

Je li zaista ta afera za jednu noć nešto toliko važno što te definira, je li njezin značaj toliki da se ti kronično loše osjećaš zbog toga ili govori li to o tebi da nisi dovoljno dobra? Ako tako razmišljaš, svaka će te njegova/njezina reakcija zaboljeti, jer ipak, prvo mi sami sebi moramo oprostiti neke pogreške kako bismo mogli ići dalje.

Možda te zanima... Konačno se zna zašto su neke žene sklonije preljubu Psiha i seks

Ako imaš želju da samim priznanjem olakšaš sebi, da spereš osjećaj krivice i grižnju savjesti, a da zauzvrat njemu natovariš odgovornost za to kako će se osjećati i reagirati, u tom slučaju ne možemo pričati o vrlini. Ali, ako mu želiš ponuditi ilustraciju toga tko ste ti i kakva si, da mu prezentirate sve podatke o sebi i ako si spremna i na rastanak, onda to možda i nije tako licemjerno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.