Psiha i seks Seks i veze 19. lipnja 2020.

Istraživanja pokazala zašto žene žele 'zločeste muškarce'

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Puno žena 'trči' prema muškarcima za koje su ih majke upozoravale da ih izbjegavaju. No, da li je to isključivo njihov izbor ili ih priroda 'gura' prema njima, objasnilo je novo istraživanje.

Gotovo sve žene vole muškarce, koji su sigurni u sebe. No, upravo su 'zločesti dečki' oni koji imaju visoko samopouzdanje, a ono se ne očituje samo u njihovom pristupu ženama, već u njihovom općenitom ponašanju, izboru prijatelja, auta, odjeće.

Možda te zanima... 8 stvari koje muškarci rade jedino s ženom koju vole Psiha i seks

Evolucija 'gura' djevojke prema takvoj vrsti muškaraca

Žene 'padaju' na loše momke, jer je to u njihovoj prirodi. Znanost kaže da, kada je žena u fazi ovulacije, njezini hormoni utječu na to koga vidi kao očinsku figuru s kojom bi u budućnosti željela imati svoju djecu te ih ta osoba najviše privlači. Stoga, kada je vrijeme ovulacije, žene privlače karizmatični i buntovni muškarci koji se čine kao da sve imaju pod kontrolom te kao da su sposobni brinuti se o njima i djeci cijeloga života. "Prethodno istraživanje pokazalo je da tijekom tjedna u kojem ovuliraju, žene privlače seksi, buntovni i zgodni muškarci poput Georgea Clooneyja ili Jamesa Bonda", izjavila je znanstvenica Kristina Durante sa Sveučilišta u Teksasu u San Antoniju.

Možda te zanima... Nova studija: Žene koje su u vezi s mlađim muškarcima sretnije su i zadovoljnije Psiha i seks

Osim toga, činjenica je da je karakter 'zločestoga dečka' nešto misteriozno i upravo to također utječe na činjenicu da se djevojke i žene više interesiraju za njih. Oni jednostavno ne mare ni za što, donose svoja pravila, ponašaju se kao da konstantno 'žive na rubu', strastveni su, izražavaju svoje mišljenja, a često su i dominantni u krevetu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Djevojke traže avanture i spontanost

Jedna od karakteristika 'lošeg momka' je i njegova ljubav prema avanturi, uzbuđenjima i spontanosti. To također privlači nježniji spol jer u usporedbi s drugim muškarcima, oni su zabavni i u centru su zbivanja, dok je život s 'dobrim dečkima' prividno monoton i neuzbudljiv.

Nadalje, žene vole osjećaj sigurnosti. Upravo zato biraju muškarca za kojeg smatraju da će ih zaštititi, onog koji se naizgled ne boji ničega. Većina žena osjeća se ranjivo i snažan izgled 'zločestog dečka' ono je što ih privlači prema njima.

Možda te zanima... 9 seksualnih maštarija tvog muškarca koje ti ne želi otkriti Psiha i seks

Ponekad se žene opuste i puste i svoju 'zločestu stranu' van

U jednom su istraživanju žene dobile skripte s profilima dva različita muškarca te su morale odabrati koji im se čini draži i s kojim bi radije ušle u ozbiljnu vezu. Većina žena odabrala je muškarca s dobrim fizičkim osobinama, prije muškarca koji možda naizgled nema jake fizičke osobine, ali je karakterno dobar i miran. Zahvaljujući ovom istraživanju, prenosi Bright Side, sada se zna da karakteristika vanjskog izgleda postaje jedan od glavnih faktora pri odabiru partnera za ozbiljnu vezu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Nadalje, psiholog Robyn McKay navodi kako djevojke, koje potiskuju svoj 'zločesti' karakter, najlakši načina za njegovo oslobađanje pronalaze upravo u vezi s 'zločestim dečkima' te su stoga više naklonjene njima. Oni im daju osjećaj slobode te se s njima čine potpunima.

Dakle, iako priroda i psihologija utječu na činjenicu da žene ponekad za partnere biraju 'zločeste dečke' koji su prema nekima ipak možda bolji za kratkoročna prijateljstva i ljubavi, Durante navodi kako se to "nikada sa sigurnošću ne može znati i zato treba vjerovati svojim željama i srcu jer na kraju krajeva, sve dok ne probaš, ne možeš znati tko je onaj koji je pravi za tebe."

Možda te zanima... 10 razloga zbog kojih mnogi muškarci ne žele emotivno snažne žene Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.