Psiha i seks Moje emocije 04. svibnja 2017.

Isprobaj ovo: Trik s ledom i trik sa stepenicama tjeraju paniku i crne misli

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osjećaj panike je svima poznat, bilo da su ga iskusili jednom u životu ili je to za njih redovna pojava. Srećom, postoje kognitivno bihevioralne strategije koje ti mogu olakšati takve trenutke.

Trik s ledom

Drži pakiranje leda na licu, odmah ispod očiju. Osjećaj nelagode može prebaciti fokus misli s onog što te muči na tvoju kožu. Također, osjećaj hladnoće u tom dijelu lica pokrenut će reakciju živčanog sustava koja će usporiti disanje i smiriti puls, što može pružiti osjećaj mira, prenosi womenshealthmag.com.

Osam najčešćih strahova koji muče žene

Trik s papirom

Uzmi komad papira i na njega zapiši sve negativne misli koje te muče, poput "ništa mi ne ide od ruke". Zatim se zapitaj, je li zbilja tako. Kada realno sagledaš činjenice, shvatit ćeš da su tvoje misli ipak, neopravdano, previše crne.

Trik sa stepenicama

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sjedni, udobno se smjesti, zatvori oči i duboko udahni. Predoči si svaki detalj polaganog spuštanja niz spiralne stepenice, od svjetlosti, preko osjećaja ograde pod tvojim dlanom, do zvuka spuštanja stopala na stepenicu. Što se više fokusiraš na tu sliku, to će manje prostora ostati za mučne misli.

Kako se dobro posvađati?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.