Psiha i seks Seks i veze 07. studenoga 2020.

Ispovijest: Zašto sam toliko dugo ostao u vezi s "nemogućom ženom"?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žena koja svom partneru pregledava poruke, provjerava s kim se druži, uhodi njegove bivše na društvenim mrežama i nenajavljeno se pojavljuje pred njegovom kućom kad god joj padne na pamet. Zašto muškarci ostaju s takvim ženama?

Upravo s jednom takvom ženom je u vezi bio i Shaun Brown, koji je za elitedaily.com odlučio ispričati svoje iskustvo.

Kako kaže, ona je svojim ispadima zagorčavala život njemu i svima oko njega: "Uništavanje imovine, nepoštivanje privatnosti, nenajavljeni posjeti u gluho doba noći, napadanje mojih bivših djevojaka i svake druge žene za koju je posumnjala da je nekada imala ili ima nešto sa mnom i pojavljivanja na mom radnom mjestu bili su dio svakodnevne rutine".

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ipak ju je volio, gotovo bezuvjetno. Sve dok njeno ponašanje nije počelo ozbiljno ugrožavati njegovu dobrobit, kao i dobrobit drugih.

7 znakova da tvoj prtner nije prebolio bivšu

Zašto nije pobjegao na vrijeme?

Pet godina nakon te veze, Shaun je napokon uspio realno sagledati tu situaciju i identificirati razloge zbog kojih je dosta dugo ostao u vezi s takvom ženom.

Prvi razlog je ego"Činjenica da je jedna tako prekrasna žena, koja je mogla imati koga god je htjela, bila zaluđena sa mnom i doslovno trčala za mnom, vinula je moj ego u zvijezde".

Sigurno znakovi da mu nije stalo do tebe

Potreba za osjećajem sigurnosti, osjećajem da nas netko voli jednako pogađa i muškarce i žene, pa na nju nije imun ni Shaun: "To što sam znao da pored sebe imam nekog tko me voli i tko će stajati uz mene u svemu, što god ja napravio, dalo mi je neku vrstu lažnog osjećaja sigurnosti. Čak i onda kada je ta ljubav dolazila s dozom destruktivnog ponašanja".

Potreba za afirmacijom i strah od samoće

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Zapravo, često nas vlastite nesigurnosti tjeraju da ostajemo u nekom odnosu dulje no što bi trebali: "Muškarci se bore s istim nesigurnostima zbog kojih vole predbacivati ženama. Te nesigurnosti i praznine često navode i muškarce i žene da ostaju u toksičnim odnosima."

Prevarila sam partnera. Trebam li mu reči?

I ne, nije seks bio ono što ga je zadržalo uz nju, iako svi često pomislimo da je upravo dobar seks ono što drži disfunkcionalne parove zajedno. "Na kraju krajeva, ona je samo popunjavala prazninu, a meni je trebalo i previše vremena da sam sebi priznam da ta praznina postoji", zaključio je Shaun. 

Jesi li u sretnoj vezi?

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.