Psiha i seks Moje emocije 14. veljače 2018.

Ponekad će te srce boljeti od tuđih riječi, ponekad ćeš se pitati možeš li nastaviti...

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ponekad ćeš se osjećati snažnom. Tlo pod tvojim nogama bit će čvrsto. Sve će se činiti sigurno. Hodat ćeš uzdignute glave. Bit ćeš spremna na sve izazove. Bit ćeš samouvjerena i znat ćeš svoju svrhu. Međutim, ponekad će se svijet tresti pod tvojim nogama.

Ponekad ćeš se osjećati zbunjeno i gubiti tlo pod nogama. Ponekad će se sve činiti kao san – sve će se vrtjeti.

Ponekad ćeš se probuditi i sve preispitivati - od vremena vani do tvoje životne svrhe. Osjećat ćeš se drugačije, uplašeno. Hodat ćeš pognute kralježnice i spuštene glave. Hodat ćeš kao da nemaš smjer. Hodat ćeš bez cilja. Osjećat ćeš slabo.

Ono što je istovremeno prekrasno i zastrašujuće- svijet u kojem živimo se neprestano kreće. Nikad ne stagniramo, nikad ne mirujemo. Stalno rastemo, razvijamo se i postajemo. A ti trenuci u kojima se osjećaš slabo? Oni su prirodan proces u kojima ponovno nalaziš svoju snagu.

Ponekad će tvoje kosti biti umorne. Ponekad će tvoje tijelo biti u modricama. Ponekad  će tvoje srce boljeti od riječi i djela nekih ljudi. Ponekad ćeš se pitati možeš li uopće nastaviti. Obećavam da hoćeš.

Čak i u trenucima privremenog neuspjeha i ranjivosti- i dalje si moćna kreacija, predivno srce, odlučna i neustrašiva duša. Svu tu slabost ćeš nadjačati.

Možda te zanima... Zbogom negativnim emocijama: Kako se napokon riješiti straha? Psiha i seks Možda te zanima... Kako početi misliti izvan okvira i što nam to čini pretjerano razmišljanje? Psiha i seks

Ponekad ćeš se osjećati slabo i to je prirodno. Bit ćeš umorna, fizički i mentalno. Utopit ćeš se u poslu i interakcijama s ljudima. Nećeš znati koji je tvoj idući korak. Bit ćeš iscrpljena od svijeta, od negativnih vijesti koje čuješ, od strašnih načina ponašanja ljudi jednih prema drugima.

Ali ćeš duboko udahnuti i ponovno se povezati s našom planetom. Smijat ćeš se. Glasno ćeš se smijati s prijateljem ili strancem. Pustit ćeš ono što ne možeš kontrolirati. Odabrat ćeš vidjeti svjetlost. Ojačat ćeš od te slabosti i krenuti ispočetka.

Zato prestani osjećati kao da ta slabost znači da nisi dovoljna. Prestani se osjećati nedovoljno i punom mana. Prestani osjećati da si manje jer si ljudsko biće.

Slabost je kao i sve drugo u životu – prolazna. Uskoro ćeš raširiti krila i ponovno poletjeti.

Ako ti je dosta svega - vrijeme je da stvoriš novu sebe!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.