Psiha i seks 03. svibnja 2023.

Horoskop za svibanj za sve znakove

Foto: shutterstock Horoskop
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svibanj će obilježiti nekoliko retrogradnih putanja planeta kao i pomrčina Mjeseca u znaku škorpiona kojoj se nitko ne veseli.

Mjesec započinje retrogradnim Plutonom u znaku vodenjaka, izazivajući snažne emocije, a tu je i retrogradni Merkur u biku, što nas može navesti da se vraćamo prošlosti i imamo poteškoće s komunikacijom. Retrogradni Merkur završava 14. svibnja, a njegovo post-retrogradno razdoblje sjene će se razbistri 1. lipnja, ali prvo dolazi skoro svima mrska pomrčina Mjeseca u znaku škorpiona koja donosi velika turbulencije u svačije živote. Mladi Mjesec u biku poziva na mirnu novu energiju oporavka nakon pomrčine, a sezona blizanaca koja počinje kasnije ovog mjeseca nas stavlja u brbljavo i društveno raspoloženje.

Ovan

Ako početkom mjeseca doživite neočekivane i turbulentne situacije u vašoj grupi prijatelja, znajte da je to djelo retrogradnog Plutona i budite nježni prema sebi. Kako odrastamo, normalno je da se naš društveni krug mijenja. Prvi tjedan u svibnju donosi stresnu pomrčinu, ali je to i odličan izgovor da se prepustite lijenosti i spavate što je više moguće početkom mjeseca. Bit ćete zahvalni lada taj period završi jer drugi dio mjeseca donosi dobrodošle vijesti o obilju u vaš život i toliko društvenih događaja da ćete se osjećati kao da imate više prijatelja nego što ste ikada mogli sanjati. Osim društvenog, krajem mjeseca se zahuktava i ljubavni život zahvaljujući potezima vašeg užarenog vladajućeg planeta Marsa.

Bik

Ovaj mjesec morate predati baklju blizancima, ali ne brinite, imat ćete još mnogo razloga za slavlje. Gospodar podzemlja Pluton vas pretvara u rock zvijezdu, tako da je vaše samopouzdanje kakvo i treba biti - visoko. Upotrijebite to samopouzdanje da se uhvatite u koštac sa svime što ste do sada odgađali, bilo da se konačno nalazite s prijateljem kojeg niste vidjeli od karantene ili pozivate simpatiju na spoj. Ako to ne učinite, turbulentna pomrčina u emotivnom škorpionu mogla bi vam zadati probleme s kojima ćete se teško nositi sami. S vašim vladajućim planetom, ljupkom Venerom, koja ulazi u vašu treću kuću komunikacije, trebali biste moći iskoristiti svoju hrabru stranu i izraziti svoje potrebe i želje, bez stresa pomrčine i retrogradnog Merkura.

Blizanac

Vrijeme je za puhanje svjećica jer vaša sezona počinje ovaj mjesec. I da, naravno, možete slaviti cijelo vrijeme. Ipak, prije nego što sunce uđe u vaš znak u nedjelju, 21. svibnja, zvijezde imaju neke zadatke za vas. Prvo, početkom svibnja, zaintrigirani ste ciljem koji vam je nov i iznenađeni ste koliko vas ispunjava. U isto vrijeme dolazi do dramatične pomrčine, ali za vas je to samo izgovor da se poigrate s nešto odvažnijim izgledom i uživate u složenim rutinama koje nose. I pripremite se da će svi biti ljubomorni na vas dok se kupate u pažnji kada započne sezona blizanaca koja uvijek nosi zabavu. Sretan vam vaš solarni povratak!

Rak

Retrogradni Pluton traži od vas da preispitate svoj odnos prema seksu, bilo da istražujete nove puteve zadovoljstva ili uzimate prijeko potrebnu pauzu od aplikacija za dejtanje. No, bez obzira što se događa s romantikom, ovog svibnja nećete se osjećati usamljeno. Vaši vas prijatelji podsjećaju koliko su sjajni pružajući stalnu podršku. Podsjetite ih koliko cijenite njihovo prijateljstvo organiziranjem večere ili zabave u njihovu čast. Zvijezde pokazuju da ćete ovaj mjesec vjerojatno uspostaviti nove veze koje su plodne daleko nakon svibnja, pa zato dopustite prijateljima da na zabavu povedu još jednog poznanika. Pred vama su i dani koji obećavaju i financijsko obilje.

Lav

Kada transformativni planet Pluton krene retrogradno početkom mjeseca, zvijezde žele da cijenite svoja prijateljstva sve dok pritom ne gubite svoju prepoznatljivu individualnost. Nitko ne blista tako sjajno kao sretan lav, stoga si osigurajte da se osjećate maženo kao kućna mačka. Možda je bolje da tijekom kaotične pomrčine u znaku škorpiona ostanete doma jer imate dovoljno drame u danu i bez ovakvih utjecaja. Također ćete ovog mjeseca upoznati nove ljude, uključujući one koji bi se mogli pokazati kao vrijedne profesionalne veze. 
 

Možda te zanima... Horoskop za razdoblje bika za sve znakove Psiha i seks

Djevica

Početkom svibnja vaš vladajući planet Merkur je još uvijek retrogradan. Iako ste već preživjeli mnoge retrogradne periode, ipak budite nježni prema sebi. Svibanj završava užurbanom sezonom blizanaca što će ispuniti vaš društveni kalendar, pa je najbolje odmoriti se prije nego što Merkur završi svoj ples unatrag. Iako astrolozi ne mogu obećati novac, mladi Mjesec u biku ukazuje na obilje. Čak i nakon što Merkur ispravi svoju putanju, budite u toku s pristiglom poštom i čak provjerite mapu neželjene pošte kako biste bili sigurni da niste propustili novosti vezane uz posao ili projekt na kojem radite. Svibanj također traži od vas da postanete svjesni kada gradite zidove oko sebe u trenucima kada vam je zapravo potrebna ljubav i pomoć zajednice kojoj vjerujete.

Vaga

Vi ste jako mudar znak, ali to ne znači da ste završili s učenjem. Početak svibnja traži od vas da preispitate svoj odnos prema senzualnosti i seksualnosti. To može značiti bilo što, od konačnog isprobavanja te fantazije o kojoj neprestano razmišljate ili uzimanja pauze od seksa da biste se usredotočili na druge oblike brige o sebi. No, čak i ako ste u sretnoj vezi, sredina svibnja zahtijeva da provodite više vremena s prijateljima nego s voljenom osobom. Vaša odabrana obitelj je vaš temelj, a vaš temelj treba njegovati. Uostalom, kraj svibnja donosi sezonu blizanaca koja je u znaku avantura na plaži, kasnonoćnog plesa i početka ljetnih ljubavnih veza.

Škorpion

Kao škorpion možete lako otjerati ljude od sebe, iako ste duboko u sebi topli vodeni znak koji samo želi ljubav. Pokušajte postati svjesniji svojih emocija i načina na koji se one predstavljaju drugima, posebno kada jedan od vaših vladajućih planeta, transformativni Pluton, krene retrogradno početkom svibnja. Međutim, ostanite doma (i dalje od tekile ako je moguće) tijekom pomrčine koja pada u vaš znak u petak, 5. svibnja. Astrolozi pomrčine nazivaju kozmičkim zamjenskim znakovima jer se svašta može dogoditi. Ako ste već zabrinuti, recite da vam je astrolog dao dopuštenje da ovu noć provedete daleko od društvenih mreža, uz grickalice i omiljenu TV emisiju.
 

Možda te zanima... Brutalno iskreni savjeti za svaki horoskopski znak Psiha i seks

Strijelac

Zvijezde vas prozivaju početkom mjeseca zbog vašeg stila komunikacije pa često ispadate oštriji nego što to jeste. Zapamtite, kao strijelac, vi ste jedini znak zodijaka koji nosi oružje. Srećom, retrogradni Pluton nudi neke korisne smjernice koje će vam pomoći da vaše veze ovog mjeseca cvjetaju. Također se osjećate iscrpljeno i trebate više odmora stoga prigrlite lijenost tijekom svibnja, posebno oko iscrpljujuće pomrčine u škorpionu. Ne bojte se istražiti nove metode njege ili maženja samih sebe, što god one za vas značile. Ipak ste vi znak znatiželje, avanture i vječne potrage za novim iskustvima.

Jarac

Ovaj mjesec imate zadatak poraditi na svojoj emocionalnoj dostupnosti - pitajte se jeste li potpuno prisutni u svojim vezama. Zvijezde su vam osigurale da prođete kroz dramatičnu pomrčinu u znaku škorpiona s prijateljima uz sebe, pa se opskrbite grickalicama i pripremite se za dobar smijeh i druženje u udobnosti doma. Svibanj također traži od vas da probudite neistražene puteve senzualnosti i seksualnosti, zahvaljujući potezima Jupitera, sretnog planeta ekspanzije. Međutim, kako mjesec završava, ne zaboravite da od svih najviše trebate voljeti jednu osobu - sebe. Dio pronalaženja ravnoteže između posla i privatnog života je stvaranje dovoljno vremena samo za sebe i za obnavljanje energije, uz njegovanje odnosa s drugima. Kad sunce uđe u sezonu društvenih blizanaca, bit ćete zauzeti, zato se odmorite kad možete.

Vodenjak 

Retrogradni Merkur prošlog mjeseca omogućio vam je da pritisnete pauzu u važnim razgovorima. Međutim, čak i prije nego što komunikacija krene u pravom smjeru, kao i Merkur, sredinom svibnja, morate očvrsnuti, prestati odgađati stvari i shvatiti što želite. Bilo da je poslovno ili osobno, nešto vas muči. Ako ne preuzmete kontrolu, emocionalna pomrčina u znaku škorpiona može potaknuti promjenu za vas i to u smjeru koji vam neće odgovarati. Međutim, svibanj nosi i nešto više od ozbiljnih tema. Htjet ćete saznati zašto zvijezde zahtijevaju da se ovaj mjesec posvetite ritualima ljepote i zašto je više nego u redu počastiti se hrabrom modnom kombinacijom ili bilo kojim drugim načinom samoizražavanja koji preferirate. Na to nema jasnog odgovora pa je najbolje da se jednostavno prepustite. Osim toga, mjesec završava avanturama s prijateljima, podsjećajući vas da zadatak povećanja intimnosti može biti jako zabavan.

Riba

Kao i previše nas posljednjih godina, stavili ste neke od svojih strastvenih projekata na čekanje ili doživljavate kreativnu blokadu. Kada transformativni planet Pluton krene retrogradno, zvijezde pojačavaju vaše pjesničke, čak i psihičke moći kako bi vam pomogle da se probijete i svoje snove pretvorite u stvarnost. Darovi senzualnosti dolaze vam ovog mjeseca kada romantična Venera uđe u vašu petu kuću zadovoljstva. Zvijezde od vas traže da si date poklon i da se osjećate dobro, bilo da je to u krevetu s partnerom, na kauču uz grickalice ili oboje. Ovaj mjesec vam je dopušteno biti malo pohlepniji. 
 

Možda te zanima... Kako će retrogradni Merkur u travnju i svibnju utjecati na svaki horoskopski znak Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.