Psiha i seks 22. travnja 2023.

Horoskop za razdoblje bika za sve znakove

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Počela je vladavina bika što za svaki znak donosi nešto posebno. Većinu perioda obilježava retrogradna putanja Merkura koja će uzdrmati skoro sve znakove, no ipak postoji nekoliko sretnika koji će lagano ploviti ovim razdobljem.

Ovan

Sve stvari moraju doći kraju, pa tako je došlo vrijeme da se rastanete s Jupiterom. To je dobro za bikove i sve ostale, ali s vašeg stajališta, pomalo je loše. Sviđalo vam se imati tu veliku kuglu sreće u svom dijelu kotača! Zadržavanje Jupitera duže vrijeme bi poremetilo ravnotežu, čineći vas previše moćnima u usporedbi s ostatkom znakova.

Srećom, ne morate predati plinoviti div svojem novom čuvaru sve do sredine svibnja. Zapravo, ostat će kod vas dovoljno dugo da vas zaštiti kroz najgore posljedice retrogradnog Merkura! Najviše sreće će vam biti potrebno krajem travnja, kada vladar vašeg znaka, Mars, dođe u sukob s vašim prijateljem Chironom, iscjeliteljem. Unutarnji sukobi su ponavljajuća tema ovog razdoblja koja utječe na brojne znakove, ali kada se to dogodi vama, okolnosti mogu postati posebno eksplozivne. Pazite da prepoznate kada ste zapravo ljuti na sebe prije nego što se obrambeno ne istresete na druge. Kada primijetite da se borite sa svojim vlastitim umom, pustite protivnika na miru i pokušajte se zaštititi od samih sebe.

Bik

Ove godine, vaše razdoblje je prava nakupina kontradikcija. Sunce započinje u vašem znaku nakon pomrčine, a zatim odmah nailazi na otpor regenerativnoj energiji koju nudi Pluton. Merkur okreće leđa i kreće retrogradno u vašem znaku, povećavajući agresiju u savezu s Marsom neposredno prije nego što se Sunce udruži sa sjevernim čvorom i Saturnom kako bi se usredotočili na vašu budućnost. Merkur hoda unatrag preko vašeg znaka sve dok se ne spoji u kooperativnoj konjunkciji sa Suncem, a predstavnici komunikacije i samoizražavanja raspravljaju s Lilith, vladaricom vaših destruktivnih impulsa. Vaš život postaje ozbiljno čudan kada se Sunce približi Uranu, a još uvijek retrogradni Merkur nespretno pokušava napraviti prijateljske korake prema strogom Saturnu i čežnjivoj Veneri.

Napad ne popušta sve do sredine svibnja, kada Merkur okrene svoj put naopako. Dan kasnije, sreća Jupitera se kreće iz ovna u vaš znak kako bi vam čestitao što ste uspješno prošli kroz retrogradnost Merkura. Najveći planet trebao bih odmah pružiti osjećaj olakšanja, a Sunce i Merkur će se udružiti s Neptunom i Saturnom kako bi uspostavili red u vašem životu. Ipak, Jupiter oponira i Sunce i Mjesec u sukobu s Plutonom iz svoje nove pozicije u vašem znaku. Osjećat ćete snažan otpor prema značajnim promjenama u svom životu tijekom cijele sezone, a vjerojatno iz dobrog razloga! Mladi Mjesec krajem svibnja stvara potporne aspekte s Neptunom i Marsom kako bi pružio instinkt i energiju za vaše ciljeve za ljeto.
 

Možda te zanima... Bik, portret znaka: Vrline, mane i tajno oružje Psiha i seks

Blizanac

Merkur je vladar vašeg znaka i njegova retrogradna kretnja vam stvarno smeta, stoga budite spremni na iritantne zastoje u razmišljanju i nesvjesna nerazumijevanja sve do trećeg tjedna svibnja. Nažalost, ovaj period se preklapa s preostalim vremenom koje romantična Venera provodi u vašem znaku. To ne znači da će Merkur moći poništiti dobre stvari koje Venera ima za vas! Ali vjerojatno će retrogradni hod vašeg zaštitnika ubaciti neke poteškoće u kombinaciju. To će doprinijeti vašoj životnoj prići, nadajmo se!

Neovisno o Merkurovim nespretnostima, Venera ima "poslovni sastanak" s Chironom kako bi riješili neke dugotrajne traume koje vam muče psihu. Planet ljepote vas izbacuje iz koraka s intuicijom kada se Venera i Neptun ne slože u prvom tjednu svibnja, ali prijateljski pozdrav između sjajnog planeta i sretnog Jupitera trebao bi osigurati da vaš ljubavni život ostane buran čak i kada Venera pređe u raka.

Rak

Mars je s vama proveo svoje vrijeme mirno i tiho, ali se oživio kako bi pokrenuo tri interakcije ove sezone. Prvo, izoliranost prekida svojim izljevima bijesa prema Chironu, znaku traume i oporavka. Kada se ovaj aspekt aktivira krajem travnja, vjerojatno će ometati vaš proces ozdravljenja ili čak nanijeti nove ozljede ispadima bijesa. No, nakon ovog kaosa, crveni planet se razveseli i postane društven s Uranom, vladarem mašte i inovacija. Nema garancije da će ova suradnja učiniti išta kako bi popravila posljedice borbe Marsa i Chirona, ali možete biti sigurni da će vaše ideje postati izrazito čudne, čak i vama samima. Mars se potom opusti nekoliko tjedana dok Merkur završava svoju retrogradnost. Planet akcije konačno stvara korisnu vezu s Neptunom, stavljajući vašu inicijativu u produktivan sklad s idealizmom, prije nego što ode iz vašeg prostora kako bi zagrijao stvari u lavu.

Briljantna Venera dolazi u vaš znak krajem prvog tjedna svibnja. Strastveni planet također je izbirljiv oko svojih angažmana ove sezone, birajući samo dva događaja za vašu pozornicu. Prvo kreće u sekstil sa sjevernim čvorom mjesečeve orbite, naznačujući ostvarenje vaših ciljeva. Zatim Venera stvara trinu sa Saturnom, izazivajući žudnju za stabilnošću. Ali oprezno! Merkur i dalje ostaje retrogradan tijekom tog vremena, kvari društvenu interakciju i sije razdor. Nemojte odbaciti potencijalnu iskrenu vezu zbog male interakcije planeta.

Lav

Lavovi su potpuno spremni za ovu sezonu! Nastavljate biti domaćin Lilithu, najudaljenijoj točki orbite Mjeseca od Zemlje i vladaru psihološke sjene. Mjesec doseže apogej i kreće se "kroz" Lilith u prvoj četvrti ove sezone, dok se svađa s Plutonom, Merkurom, Uranom i vašim vladarom Suncem. Kao da to samo po sebi nije dovoljno izazovno, Sunce i retrogradni Merkur imaju problema s tamnim, obrambenim dubinama vaše nesvjesnosti, antagonistički se sukobljavajući s Lilithom. Bez obzira hoćete li uzeti stvari u svoje ruke ili se predati na samu pomisao sukoba, nema pobjede kada se nađete u grčevitoj borbi sam sa samim sobom na prekretnici svibnja.

Mars stiže u vaš znak posljednjeg dana vladavine bika, odmah podižući temperaturu. Umjesto da vas inspirira s trenutnim osjećajem energije, crveni planet dolazi u opoziciju s transformirajućim Plutonom koji je sam u retrogradu u tom trenutku i nevoljan je provesti značajne promjene. Izgleda da vas ove godine čeka fizički i psihički vruće i temperamentno ljeto.

Djevica

Vaš vladar znaka, Merkur, je u retrogradnoj putanji što znači da će sve biti prilično strašno sve do 15. svibnja. Ali samo hrabro naprijed! I dalje se mogu pojaviti neki pozitivni razvoji iz kaosa koji donosi. Dok trči unatrag sa zatvorenim očima, Merkur uspostavlja prijateljske veze s Marsom, Saturnom i Venerom, zaštitnicima inicijative, discipline i želje. Ovi savezi obično obećavaju dobro, ali budite oprezni. Kad s planova pređete na akciju, Merkur neće obraćati pažnju uopće, samo će izazivati probleme i zatim odletjeti unatrag, tako da nema jamstva da će bilo koje od njegovih obećanja zaista biti ispunjeno. 

Kad se Merkur promijeni i krene naprijed u svibnju, osjeća kajanje zbog iskušenja koja vam je nametnuo ranije u sezoni. Kao znak mira prije nego što Sunce pređe u Blizance, Merkur se udružuje s pouzdanim Saturnom da bi radio na popravljanju nekih od nereda koje je uzrokovao tijekom svog retrogradnog trka.

Vaga

Vaš vladar Venera ima niz zavodljivih planetarnih odnosa planiranih za ovu sezonu. U blizancima, planet ljubavi provodi vrijeme razgovarajući s predstavnicima sebičnosti i iscjeljenja. Venera izbjegava Neptun u prvom tjednu svibnja, ali to nužno nije loša stvar. To bi moglo značiti da su vaše želje odvojene od intuicije, ali također može ukazivati ​​na to da želite praktičnost umjesto nerealnih fantazija. U svakom slučaju, Venera se brzo umori od neprijateljstva i prelazi na treptanje očima prema šarmantnom Jupiteru.

U raku Venera postaje ozbiljna u pogledu na budućnost. Sekstilni aspekt sa sjevernim čvorom mjesečeve orbite usredotočit će vaše želje na ciljeve koje još niste postigli. Srećom, moćna suradnja između Venere i Saturna stavit će vas u savršeni raspoloženje da započnete novi posao.

Škorpion 

Mjesec će vam zadati probleme u svibnju. Ulaskom u vaš prostor 4. svibnja donosi sve suprotno od sreće i umjesto toga se suprotstavlja vašem vladaru Plutonu. Kasnije te iste noći dolazi u prijateljski odnos s Saturnom, ali nemojte se previše uzbuđivati: 5. svibnja pun Mjesec suprotstavlja se Merkuru, Suncu i Veneri i svi ćemo biti svjedoci lunarne pomrčine.

Drugi faktori koji apsolutno neće pomoći ovom scenariju je i činjenica da je južni čvor mjesečeve orbite i dalje vaš gost, predstavljajući prošlost u laskavom filtru nostalgije, a Pluton, vladar škorpiona, prelazi u retrogradno kretanje nekoliko dana prije pomrčine. Retrogradno kretanje vanjskih planeta obično je manje upečatljivo od zbrke unutrašnjih planeta, obično se manifestiraju kao prigušivanje učinka umjesto potpunog preokreta. Nažalost, u ovom slučaju konotacija je prilično oštra. Pluton, glasnogovornik značajne promjene, pokretač uništenja i naknadnog rođenja iz pepela, sam se osjeća nesigurno zbog svog koraka u vodenjaka i sada se polako vraća u zagrljaj svog prethodnog domaćina, Jarca.

Strijelac

Vi, za razliku od škorpiona, plutate kroz život osjećajući se zaista nezamijećeno u najboljem mogućem smislu. Kakav koncept! Vaš vladar Jupiter bio je u ovnu veći dio protekle godine, s malim retrogradnim odmorom u ribama kako bi razbio monotoniju. Sada je Jupiter spreman provesti vrijeme u zemljanoj krajoliku; putovat će u bika sredinom svibnja. Kada stigne, smjestit će se u suprotnosti Plutonu. U tom periodu nema promjena za vas te ste sretni što se vaša sreća nastavlja kretati kao i do sada.

Mjesec u vašem znaku ranije u svibnju prijateljski je raspoložen prema Plutonu, pa možda dopustite malo transformacije u svom emocionalnom životu, kao poslasticu. Satelit Zemlje u potpunosti nije zainteresiran ni za disciplinu ni za sanjarenje tijekom vremena koje provede s vama, ali sretan aspekt s Jupiterom sugerira da ćete završiti tamo gdje želite biti, unatoč potpunom nedostatku planiranja ili upornosti.

Jarac 

Jarac ostaje u mirnom mjehuriću osobnog prostora, odvojen od drame dok ostatak znakova trči oko vas vrišteći. Saturn je u ribama i vaši bi osjećaji mogli biti još nježniji nego inače dok održavate nepromjenjivu vanjsku sliku mira. Vaš bivši najbolji prijatelj Pluton misli na vas. Patuljasti planet propasti slaže se s vodenjakom, naravno, ali nakon 14 godina u vašem društvu nedostaje mu vaš fatalizam. Prvog svibnja, Pluton se okreće retrogradno kako bi započeo putovanje natrag u posjet. Ući će u vaš prostor u lipnju, ponovno spajajući dinamični dvojac Pluton - jarac do kraja godine.

Mjesec zaista misli da će vas uzburkati kad prođe kroz vaš znak ove sezone, sklapajući saveze i rivalstva s osam različitih nebeskih utjecaja tijekom tri dana! Međutim, kao rakov suprotni znak i njegov brat ili sestra, opremljeni ste jedinstvenim otporom prema manipulaciji Mjeseca. Vjerojatno će se još uvijek osjećati mali usponi i padovi, ali za vas je to gotovo poput emocionalne verzije lucidnog sanjanja umjesto noćne more. Možete usmjeriti tijek osjećaja tako da se usredotočite samo na dobro u scenariju, a istodobno zadržite svoje dostojanstvo.

Vodenjak

Pluton se polako povlači, no i dalje će se družiti s vama do ljeta, ali zatim se vraća u jarca ostatak godine. Sljedeće zime, Pluton će se vratiti, ne brinite. Ovo je prvo od 20 proljeća koje ćete provesti s patuljastom planetom pustoši i obnove. U utorak, 9. svibnja, imat ćete poseban dan kada Sunce ulazi u konjunkciju s vašim zaštitnikom Uranom. Sedmi planet vlada nekonvencionalnim i neočekivanim, poznat je po iznenadnom uvidu i potresima ustaljenih sustava. Kada se Uran udruži sa Suncem koje vodi samoprocjenu i izražavanje, vjerojatno ćete doživjeti dubok pomak u razumijevanju vlastitog identiteta. Nekoliko dana kasnije, posljednja četvrtina Mjeseca u vašem znaku sukobljava se s Uranom i Suncem, ali sretni kut prema Jupiteru trebao bi ublažiti oštre rubove unutarnjeg nesuglasja.

Riba

Imate skrbništvo nad Neptunom i Saturnom, a obojica uživaju naklonost Sunca ovog proljeća pa biste mogli dobiti neku mjeru zaštite od nevolja uzrokovanih retrogradnim Merkurom. Merkur stvara dva različita sekstilna kuta sa Saturnom, jedan dok putuje unatrag, a drugi kada se kreće prema naprijed. Bez obzira na pozitivnu prirodu aspekata, smjer Merkura može uzrokovati mali kaos tijekom prve prolaznosti. Kad se najmanja planeta oporavi i mahne Saturnu dok se vraća u svoj izvorni položaj, trebali biste moći riješiti bilo kakve razdore izazvane ranijim nemirima.

U svibnju ste obdareni vrlo izvrsnim Mjesecom. Osim konjunkcija s Neptunom i Saturnom, Mjesec stvara sekstilne odnose s Merkurom, Uranom i Suncem te sretnu trinu s Venerom i Marsom. Svaki pokret tvori lijepu vezu pa se ništa prijeteće neće naći u vašem vidokrugu. Mogli biste se naći u ulozi posrednika češće nego što biste idealno željeli ovog proljeća, dok se drugi znakovi u vašoj blizini suočavaju s retrogradnim Merkurom.
 

Možda te zanima... Kako će retrogradni Merkur u travnju i svibnju utjecati na svaki horoskopski znak Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.